Kıymanın dondurulması basit bir süreç gibi görünebilir, ancak zamanı geldiğinde çoğu zaman karmaşık hale gelebilir. Akılda tutulması gereken çok şey var. Örneğin, dondurucu yanmasını önlemek için fazladan bir folyo katmanı eklemek ve kıymanın dondurucuya tam olarak ne zaman girdiğine dikkat etmek isteyeceksiniz. Aynı zamanda donmuş kıymanın, zamanla pelteye dönüşebilen dokusunu korumak istersiniz.
Kıymanızın pelteleşmesini, ıslanmasını önlemek için kullanacağınız basit bir önerimiz var. Kıymayı oklavayla etkili bir şekilde dondurmak için tek yapmanız gereken yuvarlamak. Etiniz dondurucuya bile dokunmadan önce, tamamen düzleşene kadar etin üzerine doğru aşağı doğru yuvarlayın. Buradaki amaç, kalan havayı ezmek ve yumuşak bir karmaşaya neden olabilecek potansiyel nemi en aza indirmektir. Bir oklava da aynı şekilde kıymanın porsiyonlara ayrılmasına yardımcı olur ve dondurucuda saklamayı daha kolay hale getirir.
Genel olarak gıdalar dondurma işlemi dokuyu değiştirir. Sıvılar elbette katıya dönüşür; bu da gıdada kalan suyun buz kristallerine dönüşmesi anlamına gelir. Böylece et donduğunda içindeki nem, sonuçta kıymanıza baskı yapan kristallere dönüşür. Bu da dondurulmuş etinizin genel yapısını zayıflatır ve dokusunu dönüştürür. Yani, bir zamanlar sert bir kıyma parçası olan şey, sonunda yumuşayıp optimal olmayan bir öğüne dönüşüyor.
Neyse ki, bir oklava ete baskı yaparak hava cepleri yoluyla aşırı nemi en aza indiriyor. Elbette oklava kullanmanıza gerek yok; benzer herhangi bir nesne benzer bir sonuç vermelidir.
Şunlara da göz atın;