Bayramda kendiniz ve sevdikleriniz için sağlıklı atıştırmalık ve tatlı tarifleri yapmak istiyorsanız sizin için harika tarifler hazırladım. Hepsi düşük kalorili, az şekerli, sağlıklı ve en önemlisi de lezzetli.
Malzemeler;
Yapılışı: Yulafı kavurun. Hurmayı sıcak suda bekletip çekirdeğini çıkarın. Alt tabanı için tüm malzemeleri blenderdan geçirin ve tabağa elinizle açın. Üst taban için malzemeleri karıştırın. Alt tabana dökün afiyetle tüketin.
Malzemeler;
Yapılışı: 1/2 kare 80 ve üstü bitter çikolatayı mutfak robotundan geçirin ve bir kaba alın. 20-25 dakika dışarıda bekletilmiş labne peyniri veya şekersiz fıstık ezmesini ve vanilyayı yine mutfak robotundan geçirip buzlukta dondurun. Daha sonra çıkarığ ceviz büyüklüğünde şekil verip bitter çikolata ile yuvarlayın. Buzlukta saklayın. Tüketeceğiniz zaman çıkarın.
Malzemeler;
Yapılışı: Süt, un, bal ve yumurta sarısını tencereye alıp fokurdayana kadar kaynatıyoruz. Daha sonra ocaktan alıp labne peyniri, tarçın ve kakaoyu ekleyip güzelce çırpıyoruz ve servis kasesine koyuyoruz. 3-4 saat dışarda bekletip buzdolabına koyun ve 2 saatte orda bekletin ve servise hazır. Ortalama 4 kase çıkıyor tariften. Diyabetli bireyler bal yerine tatlandırıcı ekleyip tüketebilirler.
Malzemeler;
Yapılışı: Hurmaları sıcak suda bekletip çekirdeklerini çıkarıyoruz. Yaban mersininiz sertse onu da suda bekletin. Daha sonra ikisini blenderdan hamur kıvamına gelene kadar çeviriyoruz. Blenderdan geçirdiğimiz fındıkları ve kakaoyu da ekliyoruz. Bitter çikolatayı eritiyoruz ve hindistan cevizi yağını ekleyip top top şekil verdiğimiz karışımı çikolata kaplıyoruz. Buzdolabında 2 saat bekletip afiyetle yiyoruz.
Malzemeler;
Yapılışı: Tüm malzemeleri mutfak robotundan hamur kıvamına gelene kadar geçiriyoruz. Daha sonra yağlı kağıt üzerine seriyoruz. Ben spatula ile incecik yayın180 derecede önceden ısıtılmış fırında ortalama 30-40 dakika pişiriyoruz. Pişirme süresi fırına göre değişiyor ara ara kontrol edin. Diyabet ve çölyak hastası olanlar tüketebilir. Ara öğünde yoğurda ekleyerek de tüketimi harika olur.
Yazar:
Dyt. Ezgi Dilan Şeker
Şunlara da göz atın;