Kedidili, un, şeker ve yumurta ile hazırlanan 3 cm kalınlığında ve 5 cm uzunluğunda bir tür bisküvidir. Saveyer ismiyle de bilinir. Kedidili bisküvileri marketlerden hazır alabileceğiniz gibi, evde kendi ellerinizle de hazırlayabilirsiniz. Dışında şeker taneleri bulunan bu bisküvi, genellikle tatlı yapımında kullanılır. 'Kedidili ile hangi tatlıları yapabiliriz?' diye merak edenler için en lezzetli 10 tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz.
Fransız mutfağıyla özdeşleşen charlotte, bir pasta çeşididir. Kenarları kedidili bisküvisi, ortası krema ve üzeri ise çilekler ile süslenir. Doğum günlerinin ve özel günlerin vazgeçilmezidir.
Frambuaz ve yaban mersini ile hazırlanan kedidili pasta, baton pastaya benzer şekilde hazırlanır. İsteğe göre farklı mevsim meyveleriyle de süsleyebilirsiniz.
Ana malzemeleri irmik, kedidili ve eritilmiş çikolata olan bu pasta, orman meyveleri ile süslenir. 1 gece buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir. Çayın yanına çok yakışır.
Labne, yoğurt ve bal ile hazırlanan çilekli kuplar, isteğe göre portakal suyuyla lezzetlendirilir. Dondurma kaplarında sunulabilir. Şık bir görünüm için, üzerine sevdiğiniz meyveleri yerleştirebilirsiniz.
Okurumuzdan gelen bu tarif, tiramisuyu pastaya dönüştürmek isteyenler için idealdir. Hazırlaması 20, pişirmesi ise 20-25 dakikadır. Üzeri kakao ve rendelenmiş çikolata ile süslenebilir.
Özel günlerde kolay pasta hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Kayısılı jöle, krema ve kedidili bisküvilerinden oluşan bu pastaya, istediğiniz şekli verebilirsiniz.
Muhallebi ve kedidilinin uyumunu bilmeyen yoktur elbet. Kolay bir şekilde hazırlanan bu pastaya farklılık katmak için, meyveli muhallebi çeşitlerini deneyebilirsiniz.
Puding ve portakal ile hazırlanan bu tatlının üzeri çikolata ve fındık parçaları ile süslenir. Porsiyonu, yaklaşık 360 kaloridir. Bu yüzden ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.
Salebi yalnızca içecek olarak değil, tatlıların içinde de kullanmak isteyenleri böyle alalım. Salep, labne ve çikolata ile hazırlanan bu tatlıyı çok seveceğinizden eminiz.
İtalyan mutfağından dünyaya yayılan tiramisu, en popüler tatlı çeşitlerinden biridir. Kedidili ve mascarpone peyniri ile hazırlanan bu tatlıyı granül kahve veya espresso ile ıslatabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;