Kayısı Nasıl Saklanır?

Kayısı nasıl seçilir? Kayısı nasıl saklanır? Kayısı saklama yöntemlerini sizler için anlattık. İşte,kayısı nasıl saklanır:
Kayısı Nasıl Saklanır?
07 Mayıs 2024, 10:56

Kayısı yaz aylarının vazgeçilmez, lezzetli ve güzel meyvelerinden biridir. Şeftalilerden daha küçük, eriklerden daha yumuşak ve olgunlaştığında lezzetli tatlı, ekşi bir tada sahip olan çekirdekli meyvelerdir. Ancak, meyvenin olabildiğince lezzetli olmasını istiyorsanız, olgun bir kayısıyı seçmek ve doğru şekilde saklamak çok önemlidir. Neyse ki, ne arayacağınızı öğrendikten sonra doğru kayısıyı bulmak zor değil ve uygun saklama seçeneğini bulmak sadece kayısının olgunlaşıp olgunlaşmadığına bağlı. Sizler için kayısı nasıl seçilir ve nasıl saklanır anlattık. İşte kayısı saklama yöntemleri:

Kayısı Nasıl Seçilir?

  1. Kayısıları mevsiminde alın. Mevsiminde meyve alışverişi yaparsanız daha iyi meyve bulma konusunda şanslı olabilirsiniz. 
  2. Kayısının kabuğunun rengini ve dokusunu inceleyin. Olgun kayısıların, bazı kızarıklıkları olur. Turuncu sarı renge sahip olurlar. Derileri pürüzsüz ve kırışıksız olmalıdır, bu nedenle kesik veya çukurlu kayısıları tercih edin.
  3. Soluk sarı veya yeşilimsi sarı olan kayısılardan kaçının.
  4. Genellikle fazla olgunlaşan, derisi buruşmuş kayısılardan uzak durun.
  5. Kayısıların boyutunu düşünün. Kayısılar, 3,5 cm ile 6 cm arasında değişen çeşitli boyutlarda gelir. Ortalama olarak, olgun kayısılar genellikle bir golf topu büyüklüğündedir, bu nedenle genellikle bu büyüklükte ve daha büyük meyvelere dikkat etmek en iyisidir.
  6. Sertliğini test etmek için meyveye dokunun. Olgun kayısılar dokunulduğunda sağlam hissetmelidir. Bununla birlikte, hafif basınca biraz ezilmelidirler. Kayısılar çok sert geliyorsa henüz olgunlaşmamışlardır. 
  7. Sert bir kayısı olgunlaşmaya devam edecek olsa da, sert ve yeşil tonlu bir kayısı satın almayın. Muhtemelen hiçbir zaman tam lezzetini geliştirmeyecektir.
kayısı

Olgunlaşmamış Kayısı Nasıl Saklanır?

  1. Olgunlaşmamış kayısıları bir kağıt torbaya koyun. Hala sert hissettiren olgunlaşmamış kayısı satın aldıysanız, onları kahverengi bir kese kağıdına koyun. Kayısıların ürettiği etilen gazının sıkışması ve olgunlaşmasına yardımcı olması için torbanın üstünü dikkatlice katlayın.
  2. Kayısıları plastik bir torbada saklamayın. Biraz gözenekli olduğu için biraz havanın torbaya girip çıkabileceği kağıdın aksine, plastik hava geçirmezdir. Sonuç olarak, etilen gazı çok etkili olabilir ve lapa gibi, olgunlaşmış kayısılar elde edebilirsiniz.
  3. Torbayı oda sıcaklığında bırakın. Kayısılar olgunlaşırken, onları soğutmayın. Bunun yerine, meyvenin olduğu poşeti oda sıcaklığında tezgahınızda veya masanızda bırakın. Kayısıları iki üç gün olgunlaşmaya bırakın.
  4. Torbayı doğrudan güneş ışığına veya ısıya yakın olmayan bir yere koyduğunuzdan emin olun.
  5. Birkaç gün sonra meyvenin kokusunu ve hissini test edin. İki gün sonra kayısıları kontrol etmek için kese kağıdını açın. Genellikle olgun olduklarını gösteren tatlı bir kokuları olup olmadığını görmek için meyveyi koklayın. Kayısılara da dokunun - parmağınızı hafifçe bastırdığınızda hafifçe göçmesi gerekir.

kayısı

Olgunlaşmış Kayısı Nasıl Saklanır?

  1. Kayısıları plastik bir torbaya veya kaba koyun. Zaten olgun bir meyveniz varsa oda sıcaklığında saklamak bozulma sürecini hızlandırabilir.
  2. Kayısıları soğutun. Meyveyi mümkün olduğu kadar uzun süre korumak için, kayısıların bulunduğu poşeti veya kabı buzdolabına koyun. Soğuk, onları çok çabuk bozulmaktan alıkoyacaktır.
  3. Kayısıları buzdolabına koymadan önce olgun olduğundan emin olun. Olgunlaşmamış kayısıları buzdolabında saklarsanız olgunlaşmazlar.
  4. Meyveyi birkaç gün içinde yiyin. Kayısıları soğutmak ömrünü uzatabilirken, meyveyi yemek veya kullanmak için çok fazla beklememelisiniz. En lezzetli kayısılar için iki üç gün içinde yiyin veya kullanın.

Şunlara da göz atın;

  1. Kiraz ve vişne nasıl saklanır?
  2. Karpuz nasıl saklanır?
  3. Şeftali nasıl saklanır?
  4. Ananas nasıl saklanır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo