Kaygana özellikle Karadeniz Bölgesi ve Erzurum’la özdeşleşmiş bir lezzettir. Tatlı ve tuzlu olarak hazırlanabilir. Kaygana un, süt, yumurtadan oluşan bir tür kreptir. Kaygana az malzemeyle hazırlanan, sabah kahvaltıları için omlet ve gözleme arasında bir tat sağlayan lezzeti sağlar. Sizler için kaygana tariflerini derledik. İşte, birbirinden lezzetli 7 farklı kaygana tarifi:
Ispanaklı kaygana besleyici ve lezzetlidir. Ara öğünlerinizde ya da ana öğünlerinizde yanında yoğurt ile birlikte tüketebilirsiniz.
Haşlanmış buğday ve mısır ile hazırlanan, mısırlı buğdaylı kaygana besin değeri açısından yüksek, doyurucu bir lezzettir. Sofralarınıza dahil edebilirsiniz.
Kabak lezzeti kaygana ile birleşince ortaya oldukça hafif ve lezzetli bir tarif çıkıyor. Dİlerseniz kullandığınız unu daha sağlıklı bir alternatif ile değiştirebilir, sağlıklı beslenme rutininize bu tarifi dahil edebilirsinz.
Kaymaklı kayganayı dilerseniz tatlı ya da tuzlu eşlikçiler ile bir arada tüketebilirsiniz.
Hamsili kaygana besin değeri olarak oldukça yüksektir. Ana öğünleriniz için farklı alternatifte tatlar arıyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz. Yanında salata ile birlikte servis edilebilir.
Klasik bir kaygana tarifi ile karşınızdayız. Aromatik otlar ile birlikte hazırlanan bu lezzete bayılacaksınız.
Ballı ve meyveli kayganayı tatlı severler için paylaşıyoruz. Her zaman tatlıya öncelik verenler bu kaygana tarifine bayılacak.
Şunlara da göz atın;