Kasım Ayı Sebzeleri İle Hazırlanan Tarifler: Kasım Ayı Sebzeleri ile Hazırlanan 10 Tuzlu Tarif

Kasım ayının sebzeleri nelerdir? Mevsimine göre beslenmek isteyenler için Kasım ayı sebzeleri ile hazırlanan tuzlu tarifleri derledik. İşte, mevsiminde beslenmek isteyenler için Kasım ayı sebzeleri ile hazırlanan 10 tuzlu tarif:
Kasım Ayı Sebzeleri İle Hazırlanan Tarifler: Kasım Ayı Sebzeleri ile Hazırlanan 10 Tuzlu Tarif
06 Kasım 2023, 10:45

Sağlıklı beslenmenin ilk adımlarından biri de mevsiminde beslenmekten geçiyor. Meyve ve sebzeleri, en doğru zamanlarda tüketerek hem organik beslenebilir, hem de sağlığınıza daha fazla dikkat edebilirsiniz. Kasım ayı ise havaların hızla soğuduğu bir mevsimdir. Bu mevsimin sağlıklı sebzeleri ile hazırlanan tarifleri sizler için derledik. İşte, mevsiminde beslenmek isteyenler için Kasım ayı sebzeleri ile hazırlanan 10 tuzlu tarif:

  1. Pancar Çorbası


Kış aylarında içinizi ısıtacak pancar çorbası, pancarla yapabileceğiniz yemeklerin başında gelir. Soğan ve un karışımı ile hazırlanan pancar çorbası, kruton ekmek dilimleri ile birlikte sunulur.

  1. Şalgamlı Bulgur Salatası

Şalgamlı bulgur salatası

Şalgam suyu ile hazırlanan bulgur salatası rengi ve lezzeti ile sofralarınızın sevilen lezzetlerinden biri olacak.

  1. Kremalı Ispanak Sote


Sadece üç malzeme ile hazırlanan kremalı ıspanak sote ana yemeklerinizin yanında yan ürün olarak sunulabilir. Kiş ya da börek harcı olarak kullanılabilir.

  1. Zeytinyağlı Havuç Dilimleri

Zeytinyağlı havuç dilimleri

Havucu, sade bir şekilde sunmak isteyenleri böyle alalım. Baharatlı sosla hazırlanan zeytinyağlı havuç dilimlerini, sebze ve et yemeklerinin yanında sunabilirsiniz.

  1. Nar Ekşili Zeytinyağlı Pırasa

Nar ekşili zeytinyağlı pırasa

Zeytinyağlı pırasa yemeğini nar ekşisi ile denediniz mi? Nar ekşisinin verdiği tatlı mayhoş lezzetiyle zeytinyağlı pırasa tarifini çok seveceksiniz.

  1. Turp Salatası


Turp, genellikle salataların içerisinde kullanılan bir besindir. Turp salatası, 10 dakikada hazırlanır ve ana yemeklerin yanında sunulur. Maydanoz ile zenginleştirerek servis edebilirsiniz.

  1. Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz

Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz

Kereviz ve portakalı hiç birlikte denediniz mi? Eğer cevabınız hayırsa, portakal dilimleri ile zenginleştirilen kereviz çanakları tarifini mutlaka denemenizi öneriyoruz.

  1. Cevizli Kereviz Salatası

Cevizli kereviz salatası


Kerevizin en yaygın kullanım şekillerinden biri de salata yapımında kullanmaktır. Rendelenmiş kereviz, ceviz içi ve yoğurt ile hazırlanan bu salatayı, tavuk ve et yemekleriyle birlikte sunabilirsiniz.

  1. Zeytinyağlı Balkabağı

Zeytinyağlı balkabağı

Daha önce bahsettiğimiz gibi bal kabağı yalnızca tatlılarda değil, ana yemeklerde de kendine yer bulur. Ortalama 30-35 dakikada hazırlanan zeytinyağlı bal kabağını diyet listelerine de ekleyebilirsiniz.

  1. Karnabahar Kızartması


Karnabaharla yapabileceğiniz yemeklerin başında kızartma gelir. Un ve yumurtaya bulanarak kızartılan karnabahar, kapari sos eşliğinde servis edilir. Ortalama 30-35 dakikada sofralardaki yerini alır.

Şunlara da göz atın;

  1. Kasım ayı meyve ve sebzeleri nelerdir?
  2. Karnabahar tarifleri
  3. Bal kabaklı tarifler
  4. Pırasalı tarifler
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo