Sağlıklı beslenmenin ilk adımlarından biri de mevsiminde beslenmekten geçiyor. Meyve ve sebzeleri, en doğru zamanlarda tüketerek hem organik beslenebilir, hem de sağlığınıza daha fazla dikkat edebilirsiniz. Kasım ayı ise havaların hızla soğuduğu bir mevsimdir. Kasım ayı meyvelerine örnek vermek gerekirse muz, yaban mersini, limon, ayva, nar ve daha fazlası... Bu mevsimin sağlıklı meyveleri ile hazırlanan tarifleri sizler için derledik. İşte, mevsiminde beslenmek isteyenler için Kasım ayı meyveleri ile hazırlanan 10 tatlı tarif:
Kahvaltılarda veya çayın yanında sunabileceğiniz nefis bir tarif arıyorsanız, şekersiz muzlu pancake tam size göre. Süt, yumurta ve yulaf ezmesiyle hazırlanan şekersiz muzlu pancake kahvaltılarınıza çok yakışacak.
Hazır dondurma yemek istemeyenler için, yalnızca 4 malzemeden oluşan nefis muzlu dondurma tarifini sizlere sunuyoruz. 25 dakikada hazırlanan muzlu dondurmayı çikolata sosu ve fındık ile süsleyebilirsiniz.
Krema ve narlı pelte ile hazırlanan narlı kuplar, hem hafif, hem de lezzetlidir. Şık bir sunum için nar taneleri, nane yaprakları ve ince kıyılmış çikolata ile birlikte servis edebilirsiniz.
Cupcake hamuru, krem şanti, labne peyniri ve nar taneleri ile hazırlanan narlı cupcake, şık görünümü ile en lezzetli atıştırmalıklardan biridir. Özellikle misafir ağırlarken sunulan narlı cupcakeler, çay sohbetlerinin keyfini ikiye katlar.
Lezzetine doyum olmayan elmalı yumuşak ve lezzetli bir kek tarifi ile karşınızdayız. Glazür ve elma ile hazırlanan bu keki, misafir ağırlarken veya çay sohbetlerinde afiyetle sunabilirsiniz.
Ayva mevsiminde ayva marmeladı hazırlayarak bütün sezon tüketebilirsiniz. Dilerseniz bu tarifi rafine şekersiz olarak hazırlayabilirsiniz.
Fırında peynir kremalı armut tatlısına bayılacaksınız! Krema, mascarpone peyniri ve pudra şekeri ile tatlandırılan bu tatlı, fırında pişirildikten sonra servis edilir. Kullanılacak armutların tatlı olmasına dikkat edin.
Yaz meyvelerinden kayısı ve yaban mersinini kullanarak nefis bir tatlı hazırlamaya ne dersiniz? Malzemeler hazırsa, çayın yanına çok yakışacak kayısı ve yaban mersinli cobbler tarifine geçebiliriz.
Adana mutfağının yöresel lezzetlerinden biri olan taş kadayıf tatlısını, krem şanti, portakal, lime ve limon kabuğu ile daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.
Limonlu ve muhallebili tartı, çıtır hamuru, hafif muhallebisi ve kalpli kurabiyeleri ile özel günlerde kolayca hazırlayıp sunabilirsiniz.
Elmalı iç harç, kurabiye, yulaf ve bal ile hazırlanan elmalı kup, küçük porsiyonlar halinde sunulur. Hazırlaması ortalama 30-40 dakikadır. Dilerseniz, meyve parçaları ile süsleyebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;