İşlenmiş tahıllardan yapılan kahvaltı gevreği, genelde vitamin ve minerallerle takviye edilir. Süt, yoğurt ve meyve ile yenir. İnce un haline getirilen tahıllar pişirilir. Şeker, kakao ve su gibi malzemelerle karıştırılır. Şekillendirmek için yüksek sıcaklıkta ekstrüzyon yöntemi uygulanır. Ardından kurutulur ve paketlenerek satışa sunulur.
Kahvaltılık tahılda bulunan ilave şekerlerin aşırı tüketimi sağlık açısından zararlı olabilir. Rafine tahıllar ve şekerlerle yapılan kahvaltılık gevreklerin glisemik indeksi yüksektir, bu da yemek sonrası kan şekeri seviyelerinde keskin bir artışa neden olabileceği anlamına gelir.Öte yandan, tam tahıllardan yapılmış ve çok az ilave şeker içeren veya hiç içermeyen yüksek lifli bir kahvaltılık gevrek seçmek, daha iyi kan şekeri kontrolünün desteklenmesine yardımcı olabilir. Beslenme gerçekleri etiketini okumak, tahılın bir porsiyonunda ne kadar ilave şeker olduğunu belirlemenize yardımcı olabilir. Eklenmiş şekerlerle dolu tahıllar sağlık için ideal olmasa da, en rafine kahvaltılık gevrekler bu besinlerle takviye edildiğinden, yine de iyi bir demir, folat ve diğer B vitaminleri kaynağı olabilirler. Tahılınızın herhangi bir besinle takviye edilip edilmediğini belirlemek için paket etiketini dikkatlice kontrol edin.
Sabahları aç olduğunuzda mutlaka kahvaltı yapmanız gerekir. Kahvaltı günün en önemli öğünlerinden biridir ve tüm vücuda enerji verir.
Şunlara da göz atın;