Kahvaltı birçok insanın en sevdiği öğündür. Hafta sonları zengin kahvaltılar hazırlansa da hafta içi yaptığınız bir kaç sos ile kahvaltınızı zenginleştirebilirsiniz. Sizler için birbirinden farklı, lezzetli kahvatılık tarifleri listeledik. İşte, 15 farklı kahvaltılık sos:
Lor peyniri, zeytinyağı, kırmızı toz biber, nane, kekik, çörek otu, ceviz ile karıştırarak hazırlanır. Oldukça lezzetli olan bu peynire damak tadınıza göre baharat eklemesi yapabilirsiniz.
Kahvaltı için evde kolayca hazırlayabileceğiniz acuka tarifini denediniz mi? Patlıcan kullanılarak hazırlanan bu acuka tarifi, yeni lezzetlere açık olanlar için tercih edilebilir.
Zeytin ezmesi, zeytin ve zeytinyağı dışında biberiye, kekik, nane, kırmızı pul biber, sumak ile hazırlanır.
Beyaz peynirli sos acı severlerin favorisi olacak. Acı biberle hazırlamak yerine damak tadınıza göre acı olmayan kırmızı biber de kullanabilirsiniz.
Genellikle kış için önceden hazırlanan kahvaltılık sosun temel malzemeleri biber ve domatestir. Konserve halinde saklandığı için, kullanım ömrü yaklaşık 5 aydır.
Ekşi-tatlı sevenler için harika bir tarifimiz var. Sabahları lor peyniri ile birleştirerek tüketebilirsiniz.
Pesto sosu böyle denemeye ne dersiniz? Avokadolu pesto sos havanda ezilerek hazırlanır. Kahvaltılarınıza lezzet katacaktır.
Her mutfağın vazgeçilmezi olan domates sosunu, bu kez fesleğen ve rezene ile zenginleştirdik. Kahvaltılarda sos olarak tüketebilirsiniz ya da yemeklerinize ekleyebilirsiniz.
Pesto sos, fesleğen, çam fıstığı ve sarımsak ile hazırlanır. Ortalama 20-25 dakikada hazırlanan pesto sos, kavanozlarda muhafaza edilebilir. Kahvaltılarınızda ekmek ve dometes ile çok yakışır.
Meksika mutfağına özgü bir sos olan guacamole dip sos, avokado, soğan ve jalapeno biberiyle hazırlanır.
Kırmızı biberli cevizli sos, ekmek ve peynirle çok uyum sağlayan lezzetli bir sostur.
Basit ama lezzetli bir sos yapmak isterseniz, kesinlikle bu tarifi denemelisiniz.
Meksika mutfağından yaygınlaşarak sunulan salsa sosun ama malzemesi domatestir. Domatesle hazırlanan salsa sos kahvaltılarda ekmekle birliikte tüketilmeye uygun lezzetli bir sostur.
Farklı lezzetlere açık mısınız? Yer elması ve labne ile hazırlanan, taze sarımsak ve frenk soğanı ile süslenen bu lezzete bayılacaksınız.
Şunlara da göz atın;