İnfluencer Ege Üzrek'ten 5 Nefis Tarif

Sosyal medyanın sevilen ismi Ege Üzrek, en beğenilen tariflerini Lezzet.com.tr okurları için paylaştı. İşte, Ege Üzrek'ten mutlaka denemeniz gereken 5 nefis tarif:
İnfluencer Ege Üzrek'ten 5 Nefis Tarif
31 Ekim 2023, 17:26

Klasik malzemeler kullanarak farklı tarifler hazırlamaya ne dersiniz? Sosyal medyanın sevilen ismi Ege Üzrek'in özgün tariflerini hazırlamak için kolları sıvayın.

  1. Bulgurlu Teretür

bulgurlu teretür

Orjinal bir Adana mezesinin soğuk bir yemeğe çevrilmiş hali. Hem çok ferah hem de çok doyurucu. Yapılması sonra derece kolay. Tada tada yapılıyor ve 20 dk sürüyor.

Malzemeler;

  1. Top marul - ½ adet - beyaz kısımları
  2. Maydanoz - ½ demet
  3. Taze nane - ½ demet
  4. Limon - ½ adet
  5. Sarımsak - 1 diş
  6. Yoğurt - 4 çorba kaşığı - süzme olursa kıvamı çok daha yoğun olur
  7. Tahin - 4 kaşık
  8. Bulgur - ½ su bardağı
  9. Zeytinyağı, tuz

Yapılışı: Önce marulların beyaz kısımları ince ince doğranır ve 1 çay kaşığı tuz serpilip bir kenara alınır. Diğer yeşillikler incecik doğranarak marullara katılır ve iyice yumuşayıncaya kadar ovulur. Bulgurun üzerini geçecek kadar kaynar su konulur ve dinlenmeye alınır. Yoğurdun içine sarımsak rendelenir, tahin konur. Ovulan yeşillikler bir süzgeçte süzülüp yoğurt ve tahin karışımına konur. Bulgur konur ve yarım limon suyu sıkılır. Tüm malzeme iyice karıştırılır. 15 dk beklerse tam kıvamına ulaşır. Zeytinyağı, biraz tahin ve taze nane ile süslenirse tadından yenmez. Afiyetler Galyalı!!!

  1. Enginar Fondü

enginar fondü

Çok pratik ve orjinal bir tarif. Enginar çanağına ekmek bana bana keşfedilecek bir lezzet.

Malzemeler;

  1. Enginar - 5 adet
  2. Sarımsak - 10 - 15 diş - ½ ye bölünmüş
  3. Limon - 1 adet
  4. Tuz
  5. Karabiber
  6. Zeytinyağı

Yapılışı: Enginarlar limonlu ve 2 tatlı kaşığı tuzlu suda 20 dk kadar haşlanır. Sizin enginarınızın boyutuna göre süre uzayabilir yada kısalabilir. Çatal rahatlıkla girecek. Kuruladığımız enginar çanaklarının içini 2 ye bölünmüş sarımsaklarla doldurup tuz karabiber ve sevdiğiniz baharatlar eklenir. Çanak alabildiği kadar zeytinyağıyla doldurulur.

Airfryer için 200 C  10 dk

Fırında fanlı 220 C 20 dk

Mutlaka her ikisinde de yarı süresinde kontrol edin. Enginar boyutu pişme süresini değiştirir. Sarımsaklar iyice pişip yumuşadıktan sonra servis edilebilir. Ben çanağın içindeki o muhteşem karşıma ekmek banmayı kesin tavsiye ediyorum. Afiyetler Galyalı!!!

  1. Pırasa ve Patates Çorbası

pırasa ve patates çorbası

Mutlaka denemeniz gereken ipeksi bir kış çorbası hem de çok kolay. Hemde meraklısına vegan.

Malzemeler;

  1. Pırasa - 500 gr
  2. Patates - 3-4 adet büyük
  3. Bitkisel süt - 1 su bardağı (Normal süt de çok yakışır)
  4. Su - 3-4  Su bardağı sıcak
  5. Muskat - ½ adet rende
  6. Defne yaprağı - 2 adet
  7. Tuz - 1 tatlı kaşığı
  8. Karabiber  - 1 çay kaşığı
  9. Zeytinyağı - 3-4 çorba kaşığı

Yapılışı: Pırasalar ince ince doğranıp karamelize ediliyor. Patatesler eşit boyutlarda küp küp kesiliyor. Hangi boyut olduğundan ziyade eşit olması önemli nasılsa hepsi blend edilecek. Baharatlar ve sütle beraber 30dk kadar pişince hazır. Pırasa kıtırı için de pırasanın ayırdığımız dış kısımları rulo şeklinde katlanıp ince ince kesiliyor. Kurulanıyor. Kızgın ayçiçek yağında 2-3 dakika altınımsı sarımsı bir renge gelene kadar kızartılıyor. Sonrasında bir kağıt havluya bırakılıp fazla yağı süzülüyor. Bu aşamada hala sıcakken topak şeklini verebilirsiniz. Afiyetler Galyalı!!!

  1. Tavuk Janti

tavuk janti

Çok kolay, çok lezzetli sevdiceğinizden puan almak için ideal tarif.

Malzemeler;

  1. Tavuk - Kemikli kalça - kemiksiz kalça hepsi olur, göğüs olmaz - 500 gr
  2. Tatlı toz biber - 2 çorba kaşığı
  3. Soya sosu - 1 çorba kaşığı
  4. Karabiber - 1 tatlı kaşığı
  5. Tuz - 1 tatlı kaşığı
  6. Soğan - 1 orta boy
  7. Sarımsak - 3 adet
  8. Tavuk suyu - 1 bardak yoksa normal su
  9. Hardal - 1,5 çorba kaşığı
  10. Krema - 1 paket
  11. Garnitür - 2 avuç
  12. Kuruyemiş - 1 avuç

Yapılışı: Tavuklar marine edildikten sonra en az 3 saat ideal olarak 1 gece buzdolabında marine olacak. Tavuklar çift taraflı 3-4 dakika pişirildikten sonra kenara alınır. Soğan, sarımsak, hardal ve tavuk suyuyla tavadaki kızarmış kısımlar yumuşatılır. Krema eklendikten sonra tavuklar, garnitür ve doğranmış kuru yemişler girip 3-4 dakika daha pişirilir. Tam olarak içlerinin piştiğinden emin olunuz. Afiyetler Galyalı!!!

  1. Yanık Makarna

yanık makarna

İtalya’nın Puglia bölgesinin bir tarifi. İlk başta tüm bilgilerimize ters gibi gözükse de karamelize ve yanık tadıyla arada gelen kıtır makarnalarla ve yoğun lezzetiyle şahane bir tarif.

Malzemeler;

  1. Spaghetti - 300 gr
  2. Sarımsak - 2 diş
  3. Acı biber - 1 adet (ben bütün kullandım dileyen doğrayabilir)
  4. Zeytinyağı - 8-10 yemek kaşığı
  5. Salça - 2 yemek kaşığı
  6. Su - 1 - 1.5 litre
  7. Krem peynir
  8. Maydanoz
  9. Tuz, karabiber

Yapılışı: Öncelikle bir tencereye salçayı ve kaynar suyu ekleyip iyice karıştırıp hafif hafif kaynayacak şekilde ocakta tutuyorum. Bol zeytinyağı koyup iyice kızdırdığım tavaya ince doğranmış sarımsakları atıp yanmasına müsaade etmeden acı biberi atıyorum ve ardından kavanoz domatesi ekliyorum. Domatesin kıvamı artık spatula ile çektiğimizde tavanın dibi göründüğü zaman makarnaları tavaya yatırıyorum. Tavaya iyice yağdığım makarnaların dibinin tutmasını bekliyorum. 2-3 dakika sonra dibi tutunca makarnaları kırmadan karıştırıyorum. Her seferinde 1 yada 2 kepçe su ekliyorum. Makarnaların salçalı suyu çekmesini bekliyorum. Suyunu çekince biraz daha su ekliyorum. Tuz ve karabiber bu aşamada ekliyorum. Pakette yazan pişme süresi gelince makarnaları kontrol ediyorum pişene kadar tada tada su eklemeye devam ediyorum. Makarnayı tabağa alıp üzerine krem peynir ekliyorum son bir maydanoz dokunuşuyla bitiriyorum. Afiyetler Galyalı!!!

Yazar:

Ege Üzrek

instagram.com/egeuzrek

Şunlara da göz atın;

  1. Şef Süleyman Gülüm'den tarifler
  2. Şef Savaş Ergen'den tarifler
  3. Şef Yıldız Öz Samaha'dan tarifler
  4. Şef Ramazan Kurt'tan tarifler
  5. Şef Emircan Canatar'dan tarifler
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo