İki Basit Malzeme İle Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Yapılır?

Hindistan cevizi yağı, marketlerde satılan, yüksek fiyatlı yağlardan biridir. Ancak evde kendiniz kolayca hazırlayabilirsiniz. Yalnızca iki malzeme ile hindistan cevizi yağı nasıl yapılır:
İki Basit Malzeme İle Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Yapılır?
16 Ocak 2024, 13:25

Hindistan cevizi yağı, market raflarındaki en pahalı yağlardan biridir ve bunu destekleyen sağlık ve lezzet açısından zengin faydalara sahiptir. Bununla birlikte, diğer bitkisel ve tohum yağlarının çıkarılması ve rafine edilmesi gibi yüksek teknolojili ve çoğu zaman karmaşık süreçlerden farklı olarak, hindistancevizi yağı ekstraksiyonu, evde kolayca gerçekleştirebileceğiniz, müdahale gerektirmeyen basit bir işlemdir.

Ayran veya yoğurt yapma sürecine benzer şekilde, kendi hindistancevizi yağınızı yapmak için gereken tek şey hindistancevizi sütü ve limon suyudur. Ayrıca, daha fazla kolaylık sağlamak için taze hindistan cevizi eti, konserve hindistan cevizi sütü ve hatta kurutulmuş hindistan cevizi gevreği kullanabilirsiniz. İşlenmiş veya kurutulmuş hindistancevizi ürünlerinin başka hiçbir katkı maddesi içermediğinden emin olun.

Hindistan cevizi yağı yapmak için yağı hindistan cevizi sütünün su içeriğinden ayırmak istiyorsunuz. Limon suyu, hindistancevizi sütünün kesilmesine neden olur, tıpkı bir kaşık sirke eklemenin sütün ayrana dönüşmesine neden olduğu gibi.

Tek yapmanız gereken, hindistancevizi sütüne limon suyunu sıkmaktır ve yarım saat içinde süt kesilmeye başlayacak ve katılaşarak katılaşarak yağı sıvıdan etkili bir şekilde ayıracaktır. Buzdolabında veya soğuk ve karanlık bir alanda bir gece daha geçirmek, kalın bir hindistancevizi yağı elde edilmesini sağlayacaktır. Yağın, lor veya tereyağının katı kapağından ayrılması için birkaç gün daha beklerseniz, daha saf, rafine edilmemiş bir sıvı yağa sahip olursunuz.

Hindistan cevizi yağı

Hindistan Cevizi Sütü Ve Hindistan Cevizi Yağı Üretim Yöntemleri

Hindistan cevizi sütü başlangıç noktanız olduğundan konserve hindistan cevizi sütü satın alabilir veya sıfırdan yapabilirsiniz. Yağ içeriğini azaltmak için filtrelenmiş bir karton hindistan cevizi sütü kullanmak istemezsiniz. Tam yağlı konserve hindistan cevizi sütü, hindistan cevizi yağı için daha pahalı olmasına rağmen en kolay başlangıç noktasıdır.

Hindistan cevizi sütünü sıfırdan yapmak istiyorsanız, hindistancevizi pullarını kaynar suda yeniden sulandırabilir veya taze hindistan cevizi eti kullanabilirsiniz. Hangi yöntemi seçerseniz seçin, hindistan cevizi etini harmanlamanız, ardından eti ve sıvıyı bir tülbentten geçirmeniz gerekir.

Hindistan cevizi yağı ve yağına yönelik birçok tarifte yalnızca hindistan cevizi sütü kullanılır. Bununla birlikte, bu tarifler hindistan cevizi sütünün veya kremasının oturmasına veya "fermente edilmesine" izin verilmeden önce ısıtılmasını veya kaynatılmasını gerektirir. Ancak hindistan cevizi sütü ve limon suyu karışımını serin veya soğuk bir ortamda bırakmak, aynı sonuçları veren, daha kolay ve müdahale gerektirmeyen bir yöntemdir. Aslında oda sıcaklığında veya kaynama sıcaklığının altında sütten elde edilen hindistancevizi yağına "soğuk presleme" adı verilir. Soğuk preslenmiş, rafine edilmemiş hindistancevizi yağı, daha zengin bir hindistancevizi aromasına sahiptir. Ayrıca ekstraksiyon işleminde sütün kaynatılması gerekmediği için soğuk preslenmiş hindistancevizi yağı, taze hindistan cevizinin tüm besin zenginliğini korur. Hindistan cevizi yağı, tatlı ve tuzlu yemeklere lezzetli, tamamen doğal bir katkı sağlamanın yanı sıra harika bir cilt ve saç nemlendiricisidir.

Şunlara da göz atın;

  1. Hindistan cevizi yağı sağlıklı mıdır?
  2. Hindistan cevizi bir meyvedir?
  3. Hindistan cevizi yağı cilde iyi gelir mi?
  4. Hindistan cevizi yağını neden kilerde saklamamalısınız?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo