Naidoo makalesinde kişisel beslenmesi konusunda da titiz olduğunu vurguluyor ve "İnsanlar bana sık sık beyinlerini beslemek ve her yaşta zinde kalmak için mutfaklarında her zaman neler bulundurmaları gerektiğini soruyor" diyor. Naidoo'ya göre zindelik veren 10 besin şöyle:
Naidoo, "Yaban mersini, böğürtlen, ahududu ve çileklerin hepsi mükemmel meyve seçenekleridir. Uzun süre dayanmadıkları için (buzdolabında bile) kısa sürede tükettiğinizden emin olun. Taze bulamadığınız mevsimlerde ise ilave şeker veya başka katkı maddeleri içermedikleri sürece dondurulmuş meyveler iyidir. Fasulye, baklagiller ve mercimek de sağlıklı ve ucuz besin ve vitamin kaynaklarıdır. Ayrıca hazırlanmaları kolaydır ve garnitür veya meze olabilirler" diyor.
Kırmızı lahanadan başlı hindibaya (RADİCCHİO); yeşil ve sarı dolmalık biberlere kadar, canlı renkli sebzeler beyniniz için faydalı olan besin çeşitliliğini en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Aynısı meyveler için de geçerlidir. Elmalar, ananaslar, kiviler ve turunçgiller çok çeşitli renklerde gelir. Sadece üzüm ve mango gibi tatlı meyvelerle aşırıya kaçmamaya dikkat edin. Hepsinin en önemli rengi yeşildir. Benim favorilerim roka, marul, hindiba...
Bitter çikolata, ilave şeker içermeyen ekstra koyu renkli şeylere bağlı kaldığınız sürece bir antioksidan kaynağıdır. Pek çok vitamin çok önemli antioksidanlardır ve bunları çok çeşitli diyet kaynaklarından alabilirsiniz. Herhangi bir multivitamin takviyesi almayı düşünüyorsanız, önce doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim.
Kaynağı güvenilir yağsız kümes hayvanları, deniz ürünleri, otlakta yetiştirilmiş yumurtalar ve otla beslenmiş sığır eti, bol miktarda protein ve beyninizin iyi çalışması için ihtiyaç duyduğu temel amino asitleri almanızı sağlamak için iyi seçeneklerdir. Bitki bazlı protein kaynakları için organik tofu, tempeh, fasulye ve mercimek, lezzet için baharatlarla zenginleştirilebilir.
Fındık ve tohumlar, beyninizi keskinleştirmeye yardımcı olacak sağlıklı omega yağlarına ve sıvı yağlara sahiptir. Ayrıca Brezilya fıstığındaki selenyum gibi önemli vitamin ve minerallere de sahiptir. Keten, chia ve kenevir gibi tohumlar da mükemmel seçeneklerdir.
Lif, bağırsak sağlığınız için önemlidir, kilonuzu dengede tutmanıza yardımcı olabilir. Bazı yüksek lifli yiyecekler arasında enginar göbeği, kinoa, edamame, çilek ve armut bulunur. Kefir, miso (japon yiyeceği) ve kimchee gibi fermente gıdalar da beyniniz ve bağırsağınız için harikadır.
Sağlıksız yağlardan kaçınmak isterken, zeytinyağı, avokado ve yağlı balık gibi kaynaklardan yeterince sağlıklı yağ aldığınızdan emin olun. Sağlıklı yağlarla bile porsiyon boyutunun farkında olun. Tüm yağlar kalori yoğundur.
Beyni güçlendiren önemli omega-3 yağ asitleri, somon, uskumru ve ton balığı gibi balıklarda bulunur. Chia tohumu, Brüksel lahanası, ceviz ve keten tohumu gibi bitki bazlı besinler de omega-3 açısından zengindir.
Probiyotik kültürler içeren süt ürünleri, yoğurtlar ve kefir yerseniz, içerdikleri tüm faydalı bakteri ve protein bağırsaklarınız için harikalar yaratabilir. Otla beslenen süt ürünleri de beyniniz için daha iyi seçeneklerdir. (Naidoo bu konuda bazı sağlık durumlarının süt ürünleri tarafından ağırlaştırılabileceğini dikkat çekerek bu nedenle sizi nasıl etkilediğinin farkında olmanızı öneriyor)
Spesifik olarak zerdeçal, karabiber, safran, pul biber, kekik ve biberiye gibi baharatlar beyin zırhınızın bir parçası olmalıdır.