Yaban mersini oldukça lezzetli bir meyvedir. Besleyici ve besin değeri yüksek bir meyvedir. Toplu şekilde alındığında hangisinin olgun olduğunu anlamak kolay değildir. Sizlere olgun yaban mersinini anlayabileceğiniz kolay bir yöntemden bahsettik. Su yöntemi. Aldığınız yaban mersinlerini suya dökmek yeterli olacaktır.
Yaban mersini iki kategoriye ayrılabilir: yüzen ve batan. En tatlı meyveler suyla dolu kasenin dibine batacak, tam olarak olgunlaşmamış olanlar ise üstte yüzecektir. Bu neden oluyor? Çünkü olgun yaban mersini olgunlaşmamış olanlara göre daha fazla şeker içeriğine sahiptir. Bu onları sudan daha yoğun hale getirerek yaban mersininin batmasına neden olur.
Ancak bu kullanışlı numaranın, hangi meyvelerin tadının en iyi olduğunu belirlemenize yardımcı olmanın ötesinde bir faydası vardır. Aynı zamanda hangi meyvelerin ilk önce kullanılması gerektiğini ve hangi yaban mersininin daha uzun raf ömrüne sahip olduğunu gösteren yerinde bir göstergedir. En üste çıkan yaban mersini, önümüzdeki birkaç hafta içinde kullanılmak üzere buzdolabında saklanabilir. Elbette bu kural beyaz veya yeşil yaban mersini için geçerli değil. Yeşil ya da beyaz renkteki yaban mersinleri erken toplandığı için olgunlaşmaya devam etmez. Ancak zaten mavi ve dolgun olan meyveler tatlanmaya devam edecek.
Şunlara da göz atın;