Hamur, tahıl ve baklagillerin toz halinden yani unundan oluşturulan, su ve tatlandırıcı maddeler ile yoğurularak hazırlanan elastik besin maddesidir. Basit olarak un ve sudan oluşur ancak kullanılacak yere göre yumurta, süt ya da maya gibi besin maddeleri de eklenebilir. Genellikle kuru malzemeler bir kapta karıştırılır ve ardından ortasına çukur açılarak sıvı malzemeler eklenir. Yavaş yavaş yoğurulmaya başlanır.
Böreklik hamur için malzemeler;
Yapılışı: Unu kaba eleyerek ekleyin. Ayrı bir kapta sıvı malzemeler, yumurta, sıvıyağ, süt, yoğurt, karbonat ve sirke çırpılır. Unun ortası açılarak sıvı malzemeler eklenir. Yoğurarak hamur kıvamına getirin. Üzerine nemli bir bez örtülerek dinlendirilir. Bezelere ayrılarak açılır. Aralarına nişasta serpilerek yufka şeklinde açıklarak kullanılır.
Şunlara da göz atın;