Sıcak ve soğuk denizlerde yaşayan hamsi, ülkemizde en çok tüketilen balık çeşitlerinden biridir. Akdeniz, Karadeniz ve Marmara kıyılarında görülen hamsi balığı, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Buğulama, kızartma ve fırınlama yöntemleriyle pişirilir.Aynı zamanda yöresel olarak pilavla birlikte de servis edilebilir. Sizler için hamsi yanına çok yakışan tarifleri derledik. İşte, hamsinin yanına çok yakışan, birbirinden lezzetli 10 farklı tarif:
Klasik tarhana çorbasının yeşil mercimek ile zenginleştirilmesiyle hazırlanan bu çorba, özellikle kış aylarının vazgeçilmezidir. Hamsiden önce sıcak bir başlangıç yapmak isteyenler tercih edebilir.
Mis gibi kokusu ve tadı ile çok seveceğiniz bu lezzet domates, salça ve krema ile hazırlanır.
Nane, roka, soğan ve sarı biber ile hazırlanan bu lezzet, nar ekşili sos ile zenginleştirilir. Hamsinin yanına çok yakışacaktır.
Hamsi yanında deniz ürünlerinden bir meze hazırlamak isteyenler sarımsaklı midye tercih edebilir.
Özellkle kızarmış hamsi kuşun yanına en çok yakışan şüphesiz salata sumaklı soğan salatasıdır. Soğanlı sumak salatasını bol zeytinyağı ile servis edebilirsiniz.
Balık ve sebze yemeklerinizin yanında sunabileceğiniz lezzetli, pratik bir tarator tarifi ile karşınızdayız. Yalnızca 6 malzemeden oluşan fındık tarator, ortalama 15 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Kabak tarator az malzeme ile hazırlanır. Özellikle kızartılarak hazırlanan hamsinin yanına çok yakışır.
Brokoli salatası, besleyici ve lezzetli bir salatadır. Genellikle yemeklerin yanında garnitür olarak ikram edilir. Sosuna sarımsak eklenebilir.
Deniz börülcesi balık yemeği servis edilen sofralara çok yakışır. Kızarmış ya da fırında hazırlanan hamsinin yanına da sarımsak soslu deniz börülcesi çok yakışır.
Hamsinin yanında bir tatlı yemek istiyorsanız ve bu tatlı sıcak bir tatlı olsun istiyorsanız kesinlikle fırında helva hazırlamalısınız.. Fırında helva sıcak olarak servis edilir.
Şunlara da göz atın;