Frappe, hazır kahve, süt, şeker ve su karışımından oluşan buzlu bir içecektir. Bazı çeşitlerinde kahve kullanılırken, bazılarında yalnızca meyve tercih edilir. Yunan mutfağından dünyaya yayılan frappe, hem Yunanistan, hem de Kıbrıs'ta çok popülerdir. Son yıllarda ülkemizde de çok tüketilen frappe, genellikle krem şanti eşliğinde servis edilir. Frappe yapımında uzun bardaklar kullanılır ve içecek pipet ile tüketilir.
Malzemeler;
Yapılışı: Kahve, su ve şeker mikser yardımıyla çırpılır. Karışım bardağa dökülür ve üzerine süt eklenir. Daha sonra buz küplerini ilave edin ve üzerine krem şanti ekleyerek servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Öncelikle çilek şurubunu bardağa alın ve desenler yapın. Bardağı buzluğa koyun. Çilek, pudra şekeri, süt ve buz küplerini blenderda çektirin. Hazırladığınız karışımı bardağa dökün. Frappenin üst kısmına krem şanti sıkın ve servis edin. İsteğe göre karamel sosuyla lezzetlendirebilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Krem şanti dışındaki tüm malzemeleri blender ile çırpın ve koyu bir kıvam elde edin. Karışımı soğuk bardağa aktarın ve üzerine isteğe göre krem şanti sıkın. Kullanacağınız karpuzların çekirdeklerini çıkarmayı unutmayın.
Malzemeler;
Yapılışı: Mangoyu küçük parçalara ayırın ve blendera alın. Üzerine süt, şeker ve buz küpleri ekleyerek karıştırın. Karışımı bardağa aktarın. Üzerini krem şanti ve meyveli sos ile süsleyerek servis edin.
Malzemeler;
Üzeri için:
Yapılışı: Sıcak suya kahve ekleyerek karıştırın ve soğumasını bekleyin. Soğuyan kahveyi, dondurma ve sütle birlikte bir kapta blender yardımıyla çırpın. Karışımı bardağa aktarın. Üzerine dondurma ve krem şanti ekleyin. Daha sonra üzerinde çikolata sosu gezdirerek servis edin.
Şunlara da göz atın;