Konserve , kilerinizde stoklanacak harika bir malzemedir. Uygun fiyatlı ve kullanışlıdır. Ancak konservenizi açtığınız bir köpük görebilirsiniz. Bu genellikle durularken ya da pişirirken ortaya çıkar. Köpük banyosundan yeni çıkmış gibi görünen baklagil görünümünden hoşlanmayabilirsiniz, ancak köpüğün tamamen normal ve yenmesi güvenli olduğundan emin olabilirsiniz.
Baklagiller, kimyasal yapılarından dolayı köpürme eğilimindedir. Bir dereceye kadar buna neden olabilecek nişastalar ve proteinler içerirler, ancak daha büyük neden, su gibi sıvılara verildiğinde sabunlu kabarcıkların ortaya çıkmasına neden olan bir bileşik olan saponinlerin varlığıdır. Saponinler, tıpkı nişastalar ve proteinler gibi doğal olarak bulunur ve tamamen zararsızdır. Köpük aynı zamanda nispeten tatsızdır, bu nedenle damak zevkinizi etkilemesi konusunda endişelenmenize gerek yoktur.
Konserve baklagiliniz köpüklendiyse ve baklagilinizi kullanmak istiyorsanız yapmanız gereken adımlar vardır. Baklagilleri pişirmeden önce lavaboda durulamak, köpük oluşumuna katkıda bulunabilecek nişasta ve proteinin bir kısmını yıkayacaktır. Ek bir fayda olarak, bunu yapmak, çekirdeklerdeki oldukça yüksek olabilen sodyum miktarını da azaltır.
Bunların hiçbiri köpük oluşumunu tamamen ortadan kaldırmaz; ancak, göründüğünde çıkarmak kolaydır. Göründükten sonra suyun tepesindeki köpüğü çıkarmak için bir kaşık, spatula veya hatta özel bir süzgeç aleti kullanabilirsiniz. Daha sonra köpüğü atabilir veya başka yemeklerde kullanmak üzere bir kenara koyabilirsiniz, çünkü aquafaba birçok tarifte büyük bir değer olabilir.
Şunlara da göz atın;