Ayran, Türk mutfağının en sevilen içeceklerinden biri olup, yoğurt, su ve tuzun basit ama lezzetli birleşiminden oluşur. Ancak, farklı malzemeler eklenerek çeşitlendirilebilir. İşte 10 farklı ayran çeşidi!
Geleneksel yoğurt, su ve tuz karışımı.
Daha yoğun kıvamlı ve kremsi bir tat için süzme yoğurt kullanılarak yapılan ayran.
Bol köpüklü olması için yüksek hızda çırpılarak yapılan ayran (Özellikle Eskişehir ve Afyon yöresinde yaygındır).
Özellikle kebap ve et yemeklerinin yanında tercih edilen, sarımsak eklenerek yapılan ayran.
Ferahlatıcı bir etki için maden suyu ile karıştırılarak yapılan ayran.
Nane, dereotu, reyhan veya kekik gibi taze otlar eklenerek yapılan aromalı ayran.
Çilek, mango, muz gibi meyveler eklenerek yapılan tatlı ve ferahlatıcı ayran çeşidi.
Pul biber veya isot eklenerek yapılan hafif acılı ayran.
Probiyotik etkisini artırmak için yoğurt yerine kefir kullanılarak yapılan ayran.
Tatlı sevenler için bal eklenerek yapılan hafif tatlı ayran.
Şunlara da göz atın: