Neşe ve keyifle dolu bir yılbaşı gecesinin ardından yine sevdiklerinizle paylaşacağınız yılın ilk brunch’ı için Kirpi Cafe’nin şefi Ferhat Ergül’ün sizler için hazırladığı tariflere bir göz atın lütfen.
Malzemeler;
Yapılışı: Bütün malzemeyi bir kaba alarak yoğurun ve 20 dakika dinlendirin. Daha sonra 30-40 g olacak şekilde yuvarlak bir forma getirin. Kızgın fritöze atın ve 3-4 dakika piştikten sonra hemen alın. Sıcak servis edin.
Malzemeler;
200 g kültürlü peynir
100 g eski kaşar
100 g köy peyniri
20 g biberiye (Taze)
20 g kekik (Taze)
30 g krema
30 gr sızma zeytinyağı
10 g sarımsak (Çekilmiş)
Yapılışı: Bütün malzemeyi geniş bir kaba alarak, krema ile peynirler iyice özdeşleşene kadar yoğurun. Karışımı servis tabağına aldıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirin ve dilediğiniz baharatlarla süsleyin.
Malzemeler;
Yapılışı: Suyu kaynatın ve yumurtaları yavaş bir şekilde kırıp, dağılmadan 3-4 dakika pişirerek alın. Avokadoları püre haline getirip bütün malzemeyle birlikte karıştırın. Servis için kızarttığınız ekmek dilimlerinin üzerine önce avokado püresini yayın ve üzerine poşe yumurtayı yerleştirin. Arzu ettiğiniz baharatla süsleyerek servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Patatesleri ortadan ikiye bölerek yıkayıp kurulayın ve diğer malzemelerle birlikte ısıya dayanıklı bir kapta harmanlayın. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Çedar sos için soğan ve sarımsağı bir tavada kavurun. Kremayı ilave ederek 6-7 dakika sürekli karıştırmak suretiyle kaynatın. Tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra çedar peynirini ilave edin. Peynir tamamen eriyince suyla açılmış mısır nişastası ile bağlayın. Sosisleri bir bıçak yardımıyla çizdikten sonra bir tepsiye alarak bütün malzeme ile harmanlayarak marine edin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin. Servis tabağına sosisi yerleştirin üzerine çedar sosu gezdirin ve patatesleri ekleyin. Arzu ederseniz aynı tabağa yukarıda tarifi verilen poşe yumurtayı da ilave ederek servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Bayat ekmekleri hafif suyla ıslatarak bir süre bekledikten sonra bir mikser aracılığıyla püre haline getirin. Tüm baharatları ekleyerek homojen bir hale gelinceye kadar karıştırın. Karışımı servis tabağına aldıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirin ve dilediğiniz baharatlarla süsleyin.
Şef Ferhat Ergül
Şef Ferhat Ergül, İstanbul’da birçok otel ve mekanda çalıştıktan sonra “doğru ürün, leziz yemek aşk ile yapılır, zevk ile yenir” diyerek görev aldığı Kirpi Cafe’de yeni tatlar yaratmak ve daha iyi lezzetler yakalamak hedefinde.
Şunlara da göz atın;