Evde deneyebileceğiniz farklı ve lezzetli tarifler mi arıyorsunuz? Klasik tarifleri farklı tatlarla zenginleştirdik ve ortaya enfes tarifler çıktı. Özel günlerde, davet sofralarda veya misafir ağırlarken sunabileceğiniz enfes tarifler, ana yemek, meze ve tatlı olarak sunulmuştur. İşte, sofralarınızdan eksik etmeyeceğiniz 5 enfes tarif:
Mantar, soğan ve milföy hamuru ile hazırlanan mini tartlar, kalabalık sofralarda ikramlık olarak sunulur. Aynı zamanda çay saatlerinin de en lezzetli eşlikçisidir. İsteğe göre iç harcında farklı malzemeler de kullanabilirsiniz.
Ege mutfağının en sevilen mezeleri arasında yer alan fava, orijinalinde kuru bakla ile hazırlanır. Farklı tatlar denemek isteyenler için yeşil mercimek ve sarımsakla hazırlanan mercimek favasını sizlerin beğenisine sunuyoruz.
Özel günlerde sunulan balık yahnisi, palamut ile hazırlanmaktadır. Ana yemek olarak sunulan balık yahnisi, yalnızca 6 malzeme ile hazırlanır. Hazırlama süresi ortalama 35-40 dakikadır.
Türk mutfağının en hafif tatlılar arasında yer alan muhallebiyi, tel kadayıf ile kaplayarak şık bir sunum elde edebilirsiniz. Aroma katmak için muz, çilek gibi mevsim meyvelerinden yararlanabilirsiniz.
Şerbetli bir tatlı olan irmik tatlısı, özellikle bayram, tören gibi kalabalık sofralarda kendine yer bulur. İrmik, un ve yoğurt ile hazırlanan bu tatlının üzerini fındık ile süsleyebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;