Elmalardan balmumu çıkarmanın doğal yollarını mı arıyorsunuz? Üretici firmalar, kiri ve bakterileri temizlemek için elmaları yıkar, ancak temizleme işlemi aynı zamanda doğal balmumu kaplamasından da kurtulur. Bu nedenle, raf ömrünü uzatmak ve parlaklığı artırmak için elmaların üzerine sentetik, gıda sınıfı balmumu püskürtürler. Sizler için elma nasıl temizlenir, balmumu, bakteri ve böcek ilaçlarından nasıl kurtulunur anlattık. İşte, elma nasıl temizlenir, balmumu, bakteri ve böcek ilaçlarından nasıl kurtulunur:
Sıcak su mumu hızla çözer. Büyük bir tencereye su doldurun ve ocağa koyun. Isıyı yüksek seviyeye getirin ve suyun kaynamasına izin verin. Elmaları birkaç saniye suya koyun ve her taraftaki balmumunu çıkarmak için oluklu bir kaşıkla çevirin. Elmaları dikkatlice çıkarın ve temiz bir havluya koyun.
Kaynar suya hızlı bir şekilde daldırmak, elmanın dokusunu etkilemez, ancak rengi biraz matlaştırabilir. Elmanın yine de lezzetli olacağından emin olabilirsiniz!
Sirke, balmumunun yanı sıra pestisitleri ve bakterileri de yok eder. Temiz lavabonuzu veya büyük bir kaseyi soğuk suyla doldurun. 1-2 bardak sade beyaz sirke ekleyin. Elmaları karışımda 5-10 dakika bekletin. Temiz ellerle, balmumunun her taraftan çözülmesine yardımcı olmak için elmaları ovalayın. Ardından elmaları temiz suyla iyice durulayın. Sade beyaz sirkeye alternatif olarak elma sirkesi veya limon suyu kullanın.
Kabartma tozunun aşındırıcı güçleri mumsu kalıntılardan kurtulur. Bir kaseyi 2 su bardağı su ve 1 çay kaşığı kabartma tozu ile doldurun. Kabartma tozunu çözmek için suyu karıştırın, ardından elmalarınızı çözeltide 15 dakika bekletin. Elmaları temiz suyla iyice durulayın ve tadını çıkarın!
Tuz, balmumunu sade sudan daha iyi parçalamaya yardımcı olur. Büyük bir kaba yaklaşık 4 litre su doldurun ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Tuzu suya karıştırın, ardından elmalarınızı ekleyin. Tuzlu su çözeltisiyle tamamen kaplanmalarını sağlamak için onları döndürün. Ardından, sadece temiz su ile durulayın ve kurulayın.
Balmumu elle çıkarın. Balmumunu kazımak için elmanın derisine dikkatlice bir bıçak sürün. İşlemi tüm elmanın etrafında tekrarlayın. Burada bir tereyağı bıçağı iyi bir seçim olacaktır, çünkü elmayı kesmek yerine sadece kabuğunu kazırsınız.
Elmanın soyulması ciltteki balmumu, bakteri ve pestisitlerden kurtulacaktır. Sadece bir soyma bıçağı veya sebze soyucu alın ve cildi elmadan dikkatlice çıkarın. Deride bulunan bazı besin maddelerini kaçıracak olsanız da, bu, bir elmadaki balmumunu yutmaktan kaçınmanın kesin bir yoludur.
Şunlara da göz atın;