Kahve yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli şey kahveden en fazla aromayı çıkarmaktır. İster tatlandırıcılar, kremalar veya baharatlar ekleyin, her zaman kahvenizden aroma açısından en iyi şekilde yararlanmak istersiniz. Kahvenin aroması, acılığı ve gücü, kahvenin genel lezzetine katkıda bulunur. Kahveniz için çok fazla tat faktörü olduğu için, telvesini çıkarırken hiçbirinin tadını kaybetmek istemezsiniz. Ekstraksiyonda bu aşama da büyük rol oynuyor.
Ekstraksiyon kimyasal bir terimdir. Kahve ekstraksiyonu, içilebilir bir kahve içeceği oluşturan kahve telvesinden çözünür maddelerin su çekme işlemidir. Kahve telvesinden çıkarılabilecek birkaç farklı malzeme veya bileşik vardır. Ve bu bileşiklerin her biri, bir kahvenin tadına etki eden belirli özelliklere sahiptir. Telve su ile çözüldüğünde, çözülebilir aromalar açığa çıkar ve kahvenin gerçek aromasını yayar. Serbest kalan kısımlar demlenmiş kahve olarak bilinir.
Kahvenin lezzeti çekirdeğin menşei, kavurulma derecesi ya da demleme yöntemine göre değişse de ekstraksiyon süresi de önemli etkenlerden biridir. Bu süre kahve ile suyun temasta olduğu süre anlamına gelir. Espresso yaparken kahvenin acılığına etki eden önemli etkenlerden biridir.
Şunlara da göz atın;