Enginar, vitamin bakımından zengin olan sebzelerden biridir. Genellikle Ocak-Nisan arası dönemlerde pazar tezgahlarında yerini alan enginar, kış için saklanmak üzere buzluğa atılabilir. Ancak dondurulmuş enginarı pişirmeden önce çözdürmek gerekir. bu sayede hem pişirme süresi kısalacak, hem de lezzetini koruyacaktır.
Enginarları tencereye koyun ve üzerine küp doğranmış havuç, patates ve bezelyeyi ekleyin. Biraz zeytinyağı, limon suyu, tuz ve bir çay kaşığı şeker ekleyin. Suyu ekleyip kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirin. Enginarlar yumuşayınca ocaktan alın. Soğuk ya da ılık olarak servis edin.
Dondurulmuş enginarları haşlayın (5-7 dakika kadar) ve ardından soğuk suyla şoklayın. Haşlanmış enginarları doğrayın, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiber ile harmanlayın. İsteğe göre yeşillik ve nar taneleri ekleyerek servis edebilirsiniz.
Çözülmüş veya yarı çözülmüş enginarları zeytinyağı, sarımsak ve limon suyu ile marine edin. Ardından ızgarada her iki tarafını da altın rengi olana kadar pişirin. Izgara enginarları yoğurt sosu veya tahin sosu ile servis edebilirsiniz.
Bu yöntemlerle dondurulmuş enginarları sağlıklı ve lezzetli bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;