Büyük bir jambon hazırlamak, hafta boyunca biraz yemek artığı yaratmak için mükemmel bir yol olabilir, ancak o zaman bile, büyük bir spiral jambon, bozulmadan önce ailenizin yeterince hızlı tüketebileceğinden daha fazla olabilir.
Her besin için buzdolabındaki besinleri beş gün içerisinde tüketmek en iyi sonuçları verecektir. Bu sebeple fazla alınan ya da bozulmaya yakın ürünlerin dondurulması mantıklıdır. Pişmiş etleri yeniden dondurmanın güvenli olup olmadığı hakkında sık sık tartışmalar yapılır. Çoğu zaman, buradaki endişe gıda güvenliğinin kendisiyle ilgili değildir, daha çok soğuk havaların ürünün dokusunu ve kalitesini etkileme biçimiyle ilgilidir. Pişmiş herhangi bir şeyi dondurmak için, tüm gıda güvenliği standartlarına uyduğunuzdan emin olun (çözünürken güvenli bir sıcaklıkta tutmak gibi).
Jambonu hazırlandıktan sonra dondurabilirsiniz, ancak bunu üç gün içinde yapmayı hedefleyin. Bu, yalnızca herhangi bir gıda güvenliği endişesini en aza indirmeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda uygun dokuyu korumaya da yardımcı olabilir. Görebileceğiniz en önemli fark, tekrar kullanmak üzere dondurucudan çıkardığınızda jambonun dokusundadır. Dondurulmuş jambon çözülürken önemli miktarda nem kaybedecek ve bu da muhtemelen biraz kurumasına neden olacaktır.
Ayrıca birkaç yaygın hataya dikkat etmeniz gerekecek. Tezgahta çok uzun süre bekleyen jambonu dondurmayın. Gıda kaynaklı hastalıkları en aza indirmek için etin pişirildikten sonra buzdolabında tutulmadığı süreyi iki saatten fazla olmayacak şekilde sınırlayın. Ayrıca eti daha fazla kurutacak olan dondurucu yanması riskini en aza indirmek için dondurucu için uygun şekilde paketlediğinizden emin olun. Sıkıca paketlenmiş et, bu çok önemli nemin daha fazlasını koruyabilir. Bu adımları attığınızda, jambonunuz ikinci kez yeniden dondurmak ve tadını çıkarmak için güvenli olmalıdır.
Şunlara da göz atın;