Haftanın erken saatlerinde doğranmış bir salata hazırlamak size günlerce stressiz yemekler için ön hazırlık sağlayabilir. Hızlı, doyurucu bir yemek yapma konusunda endişelenmek ve bunun yerine fast food'u tercih etmek yerine, paketlenmiş bir salata seti kolay ve sağlıklı bir yemek sunabilir. Ancak yemek hazırlamayı ne kadar sevsek de bazen haftanın başlarında yaptığımız salatalar her zaman zamana karşı koyamayabilir.
Ne zaman alındığına ve salatanın poşetten ne zaman çıkarıldığına bağlı olarak, yeşillikler en fazla iki veya üç gün dayanır. Demetten birkaç solmuş, sümüksü yaprak almak zarar vermez, ancak kısa sürede her şeyin mahvolduğunu görebilirsiniz. Doğranmış salatanızı başka bir şeyle değiştirmek isteyebilirsiniz, ancak buna gerek yok. Sizlere doğranmış salatalarınızı daha uzun süre taze tutabileceğiniz bir ipucu veriyoruz.
Salatayı doğradığınız kase ya da kabın üzerine iki üç yaprak kağıt havlu serin. Yeşillikleri ezmeyecek şekilde hafifçe bastırın.
Kaseyi ya da kabı streç film ile kaplayın. Sonrasında kabı ters çevirerek buzdolabında doğranmış yeşilliklerinizi saklayın. Basit ama etkili tüyo, streç film ve kağıt havlu ikilisi sayesinde işe yarıyor. Dış plastik salatayı biraz nemli tutarak yeşilliklerin çabuk kurumasını engellerken, kağıt havlu salatanın solmasına ve yapışkanlaşmasına neden olan fazla nemi alır.
Bu tüyo, salatanızın yeme zamanı gelmeden bozulacağından endişe etmeden hazırlık yapmanızı sağlar.
Şunlara da göz atın;