Bu lezzetler sadece içinizi ısıtmakla kalmayacak, aynı zamanda bağışıklık sisteminizi güçlendirecek ve kışın yorgunluğunu üzerinizden atmanıza yardımcı olacak. Mutfağınızda küçük dokunuşlarla büyük farklar yaratmaya hazır olun…
Klasik çorbalardan sıkılanlar için hem besleyici hem de farklı bir lezzet!
Malzemeler:
250 gr kestane
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan (doğranmış)
2 su bardağı süt
3 su bardağı su
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Kestaneleri çizip fırında közleyin ve kabuklarını soyun. Tencerede tereyağında soğanı kavurun, doğranmış kestaneleri ekleyin. Üzerine su ekleyip 10 dakika kaynatın, ardından sütü ekleyin. Blender ile pürüzsüz hale getirip tuz ve karabiber ekleyin.
Enerji veren, tatlı ihtiyacını gideren pratik bir tarif!
Malzemeler:
1 su bardağı tahin
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı kavrulmuş susam
Yapılışı:
Tahin ve pekmezi iyice karıştırın. Ceviz ve susamı ekleyip karıştırın. Karışımı bir kaba döküp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dilimleyip servis edin.
Tatlı ve tuzlu lezzetlerin muhteşem uyumu!
Malzemeler:
500 gr kuşbaşı dana eti
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 su bardağı kuru erik
1 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı su
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Eti tereyağında kavurun, doğranmış soğanı ekleyin. Üzerine su ekleyip 30 dakika pişirin. Kuru erik, bal ve baharatları ekleyip 10 dakika daha pişirin.
Bağışıklığı destekleyen ve enerji veren süper bir atıştırmalık!
Malzemeler:
500 gr balkabağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Balkabağını buharda pişirin ve ezerek püre haline getirin. Tereyağı, zencefil, bal ve tarçını ekleyip karıştırın. Ilık olarak servis edin.
Malzemeler:
4 su bardağı elma suyu
1 çubuk tarçın
3 adet karanfil
1 tatlı kaşığı bal
1 dilim portakal
Yapılışı:
Elma suyunu tencereye alın, tarçın, karanfil ve portakalı ekleyin. Kaynama noktasına getirin ve 5 dakika kısık ateşte pişirin. Balı ekleyip süzerek sıcak servis yapın.
Şunlara da göz atın: