Bu Tariflerle Üşümek Tarihe Karışıyor! İşte İçinizi Isıtacak 5 Sıra Dışı Lezzet

Soğuk havalarda hem içimizi ısıtacak hem de enerji verecek yemeklere ihtiyacımız var. Klasik tariflerden ziyade farklı ve değişik tatlar denemek isteyenler için kestane çorbasından baharatlı sıcak elma suyuna, etli kuru erik yahnisinden pekmezli tahinli kış helvasına kadar 5 farklı ve besleyici tarifi sizler için derledik.
Bu Tariflerle Üşümek Tarihe Karışıyor! İşte İçinizi Isıtacak 5 Sıra Dışı Lezzet
10 Şubat 2025, 12:02

Bu lezzetler sadece içinizi ısıtmakla kalmayacak, aynı zamanda bağışıklık sisteminizi güçlendirecek ve kışın yorgunluğunu üzerinizden atmanıza yardımcı olacak. Mutfağınızda küçük dokunuşlarla büyük farklar yaratmaya hazır olun…

  1. Sütlü Kestane Çorbası

kestane çorbası

Klasik çorbalardan sıkılanlar için hem besleyici hem de farklı bir lezzet!

Malzemeler:

250 gr kestane

1 yemek kaşığı tereyağı

1 adet kuru soğan (doğranmış)

2 su bardağı süt

3 su bardağı su

Tuz, karabiber

Yapılışı:

Kestaneleri çizip fırında közleyin ve kabuklarını soyun. Tencerede tereyağında soğanı kavurun, doğranmış kestaneleri ekleyin. Üzerine su ekleyip 10 dakika kaynatın, ardından sütü ekleyin. Blender ile pürüzsüz hale getirip tuz ve karabiber ekleyin.

  1. Pekmezli Tahinli Kış Helvası

tahinli helva

Enerji veren, tatlı ihtiyacını gideren pratik bir tarif!

Malzemeler:

1 su bardağı tahin

1 su bardağı pekmez

1 su bardağı dövülmüş ceviz

1 su bardağı kavrulmuş susam

Yapılışı:

Tahin ve pekmezi iyice karıştırın. Ceviz ve susamı ekleyip karıştırın. Karışımı bir kaba döküp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dilimleyip servis edin.

  1. Etli Kuru Erik Yahnisi

erik yahnisi

Tatlı ve tuzlu lezzetlerin muhteşem uyumu!

Malzemeler:

500 gr kuşbaşı dana eti

1 yemek kaşığı tereyağı

1 adet kuru soğan

1 su bardağı kuru erik

1 yemek kaşığı bal

1 çay kaşığı tarçın

2 su bardağı su

Tuz, karabiber

Yapılışı:

Eti tereyağında kavurun, doğranmış soğanı ekleyin. Üzerine su ekleyip 30 dakika pişirin. Kuru erik, bal ve baharatları ekleyip 10 dakika daha pişirin.

  1. Zencefilli Balkabağı Püresi

balkabağı püresi

Bağışıklığı destekleyen ve enerji veren süper bir atıştırmalık!

Malzemeler:

500 gr balkabağı

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil

1 tatlı kaşığı bal

1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:

Balkabağını buharda pişirin ve ezerek püre haline getirin. Tereyağı, zencefil, bal ve tarçını ekleyip karıştırın. Ilık olarak servis edin.

  1. Baharatlı Sıcak Elma Suyu

baharatlı elma suyu

Malzemeler:

4 su bardağı elma suyu

1 çubuk tarçın

3 adet karanfil

1 tatlı kaşığı bal

1 dilim portakal

Yapılışı:

Elma suyunu tencereye alın, tarçın, karanfil ve portakalı ekleyin. Kaynama noktasına getirin ve 5 dakika kısık ateşte pişirin. Balı ekleyip süzerek sıcak servis yapın.

Şunlara da göz atın:

  1. Sıcak Yemekler Neden Buzdolabına Konulmaz?
  2. Kızartma Yağınız Çok Sıcaksa Ne Yapmalısınız?
  3. Ev Yapımı 4 Nefis Sıcak Çikolata Tarifi
  4. Sıcak ve Soğuk Limon Çayı Nasıl Yapılır?
  5. Neden Sıcak Yiyecekleri Doğrudan Dondurucuya Koymamalısınız?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo