Bodrum Papatyası Bakımı Nasıl Yapılır?

Bodrum papatyası, hem görünümü, hem de kolay bakımı ile en sevilen çiçeklerden biridir. Peki, Bodrum papatyası bakımı nasıl yapılır? İşte, Bodrum papatyası bakımı hakkında bilmeniz gerekenler;
Bodrum Papatyası Bakımı Nasıl Yapılır?
02 Temmuz 2024, 16:34

Bodrum papatyası, Akdeniz ve Ege'ye özgü çiçek türlerinden biridir. Kasım-Mart ayları arasında açan çiçekleri, beyaz ve mor renklidir. Görünümü ile iri papatyalara benzetildiği için bu ismi almıştır. Kıyı kesimlerde çokça yetişen Bodrum papatyası, kuru ve sıcak iklim koşullarına karşı dayanıklıdır. Aynı zamanda şık bir görünüme sahip olduğu için park ve bahçelerin peyzajında sık sık kullanılır. Süs bitkisi olsa da, saksıda yetiştirmeye de uygundur. 

Bodrum papatyası

Bodrum Papatyası Bakımı Nasıl Yapılır?

  1. Güneş ışığı: Güneşi çok seven bu bitki, bolca güneş ışığı almaya bayılır. Bu yüzden gelişimini desteklemek için, güneşli alanlara ekilmesi veya saksının güneş gören bir yere yerleştirilmesi önerilir. Sıcak iklim bitkisi olduğu için, hava sıcaklığının -10 derecenin altına düşmesi bitkinin ölmesine neden olabilir. Kış aylarında iç mekanlara taşınabilir.
  2. Toprak: Bodrum papatyası çok fazla toprak ayırt etmediği için her türlü toprakta yetiştirilebilir. Ancak verimli bir şekilde büyümesi için iyi drene edilmiş kireçli topraklar kullanılması önemlidir. Ağır ve sıkışık toprak kullanımından kaçınmak gerekir. 

Bodrum papatyası

  1. Sulama: Bodrum papatyası kuraklığa dayanıklı olsa da, düzenli bir şekilde sulamak gerekir. Kış aylarında haftada bir, yaz aylarında ise haftada 2 kez sulamak yeterlidir. Sulama işlemi, aynı günlerde yapılmalıdır. Bitki çiçek açtıktan sonra, su miktarı azaltılabilir. Toprağın kuru kalmasından ve aşırı sulamaktan kaçınmalısınız. 
  2. Gübreleme: Bodrum papatyasının çok fazla gübreye ihtiyacı yoktur. Ancak ilkbahar aylarında organik gübre ile hafifçe gübrelemek çiçeklenmeyi teşvik edebilir.
  3. Budama: Bitkiyi sağlıklı tutmak için, gerekli hallerde hafif bir budama yapılabilir. Özellikle ölü ve zarar görmüş dallar bitkiden uzaklaştırılmalıdır. Budama işlemi, bitkinin büyümesini teşvik eder. 
  4. Çoğaltma: Bodrum papatyası, tohum ve çelik yöntemi ile çoğaltılabilir. Bitkinin toprakla temas ettiği noktalarda, zamanla köklü kısımlar oluşur. Bu kökler, ana bitkiden dikkatlice ayrılmalı ve yeni bir saksıya ekilmelidir. Bu sayede çoğaltmak mümkündür. 

Şunlara da göz atın;

  1. Begonvil bakımı nasıl yapılır?
  2. Aşk merdiveni çiçeği bakımı nasıl yapılır?
  3. Manolya bakımı nasıl yapılır?
  4. Guzmanya bakımı nasıl yapılır?
  5. Petunya çiçeği bakımı nasıl yapılır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo