Akşam yemeğini hazırlamak için önlüğünüzü bağladınız ve malzemeleri çıkardınız. Yemeğe başlamadan önce, bilmeniz gereken bazı noktaları var. New York, Brooklyn'deki Bonnie's'in sahibi Şef Calvin Eng, daha başarılı bir yemek yapmak için, uygulamanız gereken bazı adımlar olduğunu söylüyor. İşte, bir şefe göre yapmamanız gereken 5 hata:
Mutfakta yemek hazırlarken ve kirlileri toplarken, bulaşık makinenizin zaten dolu olduğunu fark etmekten daha kötü bir şey yoktur. Şef Calvin Eng, ''Yemek pişirmeye başlamadan önce yaptığım ilk şey bulaşık makinemin temiz ve kullanıma hazır olduğundan emin olmak, böylece çalışırken doğrudan bulaşık makinesine kullanabiliyorum.'' dedi. Yemeğe başlamadan önce bulaşık makinesini boşaltmak, hem zamandan tasarruf etmenizi, hem de ortalığın temiz kalmasını sağlar.
Kör bir bıçakla yemek yapmaya çalışmak, keskin bıçağa göre daha tehlikelidir. Çünkü kör bıçaklar, her zaman daha fazla güç gerektirir. Bıçaklar bu sebeple kayar ve kazalara neden olabilir. Bu yüzden, bıçağınızı ayda bir kez bilemeyi deneyebilirsiniz.
Bakınız; Bıçak neden körelir?
Yemek yaparken, yakınlarınızda çöp kovası bulundurmaya özen gösterin. Bu sayede zamandan ve enerjiden tasarruf ederken, mutfağınızın pırıl pırıl kalmasını da sağlayabilirsiniz.
Bıçakları sebze ve etleri doğrarken olası kazaların önüne geçmek için, kesme tahtasını sabitleyin. Kesme tahtasının tezgah üzerinde kayması hem işinizi zorlaştırır, hem de bıçağın kaymasına ve yaralanmalara neden olabilir. Kesme tahtasını sabitlemek için, altına kağıt havlu koymayı deneyebilirsiniz.
Herhangi bir şeyi dondurucuya koyacaksanız, üzerine tarihin yazılı olduğu bir etiket yapıştırın. Dondurucuya ilk koyduğunuz malzemeleri, yine ilk kullanmaya dikkat edin. Bu sayede hem son kullanma tarihleri geçmeyecek, hem de buzlukta hangi besinlerin olduğunu daha iyi bilebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;