Kakao yağı, süt tozu ve şekerden yapılan beyaz çikolata, içinde kakao çekirdeği kullanılmadığı için tam olarak çikolata sayılmaz. Ancak hafifliği ve şahane lezzetiyle tatlı yapımında sıklıkla kullanılır. Şeker oranı diğer çikolatalara göre daha yüksek olduğu için, kullanıldığı tariflerde şeker miktarını azaltmak gerekebilir. Kurabiye, kek ve pasta hazırlarken tercih edilen beyaz çikolata ile hala ne yapacağınıza karar veremediyseniz, sizi böyle alalım.
Ramazan ayında sık sık tüketilen, ancak hafifliği ile diğer aylarda da çok sevilen güllaç tatlısını hiç beyaz çikolata ile denediniz mi? Frambuaz ve gül suyu ile zenginleştirilen bu tatlıyı, videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Bir İngiliz tatlısı olan crumble'ı, mango, beyaz çikolata, un, tereyağı ve pudra şekeri ile kolayca hazırlayabilirsiniz. Crumble tatlısını servis etmeden önce üzerine antep fıstığı ve dondurma eklemeyi unutmayın.
Tabanında zencefilli bisküvi ve süt kullanılan, iç dolgusunda ise beyaz çikolata, yoğurt, jelatin ve krema kullanılan bu turtayı, frenk üzümü ve rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz. 30 dakikada hazırlanan turtaları buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Beyaz çikolata, süt tozu, vanilya ve pudra şekeri ile hazırlanan bu topların dışı hindistan cevizine bulanır. Özellikle davet sofralarında servis edilen beyaz çikolata toplarına kürdan batırarak sunumunuzu güzelleştirebilirsiniz.
Un, yumurta, tarçın ve damla çikolatası ile hazırlanan bu keki, krema ile seyreltilmiş beyaz çikolata sosuyla zenginleştirebilirsiniz. Sosunu dökmeden önce kekin ılımasını bekleyin.
Fransız mutfağıyla özdeşleşen parfe, beyaz çikolata, süt, yumurta sarısı ve hindistan cevizi sütü ile hazırlanır. Dışı çikolatalı krema ile kaplandıktan sonra, buzlukta en az 30 dakika bekletmek gerekir. Yeterince soğuyan tatlıyı, dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Çay saatlerinde veya misafir ağırlarken sunabileceğiniz bir diğer tatlı ise, çikolata lokumlarıdır. Yapımında yalnızca 5 malzeme kullanılan bu tatlı, fındık krokan, krema ve beyaz çikolata karışımından oluşur. Özellikle akşamdan kalan kekiniz varsa, bu tatlıyı yaparak kekinizi değerlendirebilirsiniz.
Benmari usulü eriyen beyaz çikolatanın ceviz, badem, fındık, üzüm ve kuru meyvelerle buluşturulmasıyla hazırlanan bu atıştırmalıklar, buzdolabında soğuduktan sonra afiyetle yenir.
Yalnızca 30 dakikada hazırlanan beyaz çikolatalı mus, yumurta, krema, beyaz çikolata ve şeker karışımından oluşur. Buzdolabında 2 saat soğutulduktan sonra, meyvelerle süslenerek servis edilir.
Tabanı yulaflı bisküvi ve eritilmiş tereyağından oluşan tart, beyaz çikolata, krema, jelatin ve antep fıstığı dolgusu ile doldurulur. Üzeri frambuaz ve mevsim meyveleri ile süslenebilir.
Mandalina suyu, jelatin, beyaz şeker, yumurta sarısı ve mandalina jölesi ile hazırlanan bu tatlı, özellikle kış aylarında tadına bakmanız gereken tariflerden biridir. Hazırladığınız tatlıyı, mandalina salatası ile birlikte sunabilirsiniz.
Beyaz çikolatayı benmari usulü eriterek kurabiye ve bisküvileri süslemek için kullanabilirsiniz. Çayın yanına çok yakışan bu bisküviyi, pasta süsleri ile süsleyebilirsiniz.
Tabanı yulaflı bisküviden oluşan beyaz çikolata soslu cheesecake, labne peyniri, krema ve vanilya dolgusu ile hazırlanır. Üzerine beyaz çikolata sosunu döktükten sonra antep fıstığı ve orman meyveleri ile süsleyebilirsiniz.
Beyaz çikolata, yaban mersini, badem, yer fıstığı, fındık ve ceviz ile hazırlanan barlar, hem evde, hem de dışarıda yiyebileceğiniz atıştırmalıklardan biridir. Enerji barlarını hazırlarken kurabiye kalıplarını kullanarak şekil verebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;