Bal kabağı, birkaç farklı türde gelen bir bitki ailesidir. Kış çeşitleri arasında balkabağı, meşe palamudu, delicata, balkabağı, hubbard, kabocha ve spagetti kabakları bulunur. Kabak ve sarı kabak - düz veya çarpık boyunlu - yaz kabakları olarak kabul edilir. Çoğu kabak türü, meyve gibi parlak renklidir, ancak sebzeler gibi hafif veya tuzlu tadı vardır. Sizler için anlattık. İşte, bal kabağı meyve mi sebze mi:
Meyveler tohum içerir ve bir bitkinin çiçeklerinden gelişir. Öte yandan, sebzeler bir bitkinin kökleri, gövdeleri veya yapraklarıdır. Herkes bu botanik tanımlara katılmaz, ancak bunlar meyve ve sebzeleri birbirinden ayırmak için yaygın olarak kullanılır. Tüm kabak türlerinin tohumları vardır ve bitkilerin çiçekli kısımlarından gelir. Aslında, yenilebilir çiçekler kabaktan bile çıkar ve kabak çiçeği olarak bilinir. Bu nedenle bal kabağı bir meyve olarak kabul edilir.
Çoğu insan kabağı bir sebze olarak düşünür. Bir meyvenin mutfak tanımı, bir bitkinin tatlı ve etli kısmıdır. Bazı kabak türleri hafif tatlı olsa da tipik bir meyve kadar tatlı değildirler. Bunun yerine, kabak ağırlıklı olarak dünyevi bir tada sahiptir ve bir sebze olarak hazırlanır ve sunulur - balkabağı gibi bazı türlerin turta gibi tatlılarda kullanılması dışında.
Kabak birçok şekilde yenilebilir. İç kısmı, kabuğu, yapraklar, çiçekler ve tohumlar dahil olmak üzere kabak bitkisinin tamamı yenilebilir. Çoğu markette ve çiftçi pazarında yıl boyunca kabak bulabilirsiniz.
Balkabağı, meşe palamudu, hubbard, delicata ve balkabağı gibi kış kabakları erken sonbahardan ilkbaharın sonlarına kadar bol miktarda bulunur. Yeşil, sarı veya turuncu bir kabuğa ve sarı ve turuncunun farklı tonlarında parlak renkli ete sahiptirler.
Pişmiş kış kabağını salatalara ve çorbalara da ekleyebilirsiniz. Alternatif olarak, meşe palamudu, delicata veya hubbard kabaklarını et, fasulye veya diğer sebzelerle doldurmayı deneyin. Kış kabağının tohumları, çıtır çıtır bir atıştırmalık için yağ ve tuzla kavrulur.
Kabak ve sarı kıvrımlı kabak genellikle zeytinyağı ve sarımsakla sotelenir, kızartılır veya ızgara yapılır veya tatlı ekmek ve keklere eklenir. Spiralleştirilebildikleri için, erişte için düşük karbonhidratlı popüler bir ikame haline geldiler.
Tüm kabak türleri çok besleyicidir ve diyetinize sağlıklı bir katkı olabilir. Kış kabakları tipik olarak lif, A vitamini ve potasyum bakımından yüksektir, yaz kabakları ise B vitaminleri ve C vitamini açısından zengindir.
Şunlara da göz atın;