Potasyum deposu olarak bilinen avokado, kalp krizi, damar tıkanıklığı felç gibi hastalıklara karşı vücut direncini korur. Aynı zamanda çiğ ya da pişmiş olarak tüketilebilir. Avokado tatlı ve tuzlu tariflerde kullanılır. Mevsiminde lezzetli ve yenilebilir yumuşaklıkta avokado bulduysanız onları dondurarak saklamak istiyor olabilirsiniz. Sizlere avokado nasıl dondurulur anlattık. İşte, avokado nasıl dondurulur:
Avokado Püresi Nasıl Dondurulur?
- Çok olgun avokadoları seçin.
- Donduracağınız avokadoları yıkayın.
- Her bir avokadoyu soyun. Soymak için avokadoyu çekirdeğin çevresinden ikiye bölün. Açmak için her bir yarısını çevirin. Çekirdeği çıkartın.
- Avokadoları püre haline getirin. Mutfak robotunuzu kullanabilirsiniz.
- Avokadoyu ekleyin ve her iki avokado için bir çorba kaşığı limon veya misket limonu suyu ekleyin. Püre haline getirin.
- Püre haline getirilmiş avokadoları hava geçirmez bir kaba koyun. Püre ile kapak arasında küçük bir boşluk bırakın.
- Etiketleyin ve tarih atın. Avokado 5-6 aya kadar dondurularak saklanabilir.
- Dondurulduktan sonra püre haline getirilmiş avokado, soslarda, guacamole'de, çorbalarda, salatalarda, sandviç veya dürümlerde ve avokado kullanan krema karışımlarında iyi bir kullanımdır.
Kolay Şekilde Avokado Nasıl Dondurulur?
- Olgun bir avokadoyu ortadan ikiye kesin. Folyo veya plastik gıda ambalajına sarın.
- Her bir yarısını dondurucuya yerleştirin.
- Dondurulduğunda, her bir donmuş yarımı yeniden kapatılabilir bir torbaya koyun. Çantayı etiketleyin ve tarih atın.
- Çözmek için, oda sıcaklığında yaklaşık bir saat bekletin veya mikrodalgada buz çözme veya düşük seviyede bir dakikadan biraz daha kısa bir süre bekletin.
Şunlara da göz atın;
- Avokadolu tarifler
- Avokadonun kararması nasıl önlenir?
- Avokado meyve mi, sebze mi?
- Avokadonun bozulduğu nasıl anlaşılır?
- Avokado nasıl olgunlaştırılır?