Pizza oldukça lezzetli bir İtalyan yemeğidir. Sevilen lezzetler arasında yer alan pizza, toplu olarak yapılır ya da sipariş edilir. Tamamı bitmediyse eğer pizzanın kalanı artan olarak dolapta saklanır. Artık pizzanın, kötü bir koku yayması veya görsel olarak renk değişikliği göstermesi durumunda bozulduğunu unutmamak önemlidir; bu durum, yapıldıktan üç ila beş gün sonra meydana gelebilir. Bu, dilimlerinizi çöpe atmadan önce bitirmeniz konusunda size daha da güçlü bir zorunluluk verir
Ancak, kalan cansız pizzayla yetinmek yerine diliminizi geliştirip onu yaratıcı ve lezzetli bir şeye dönüştürmenin bir yolunu bulmanız gerekecek. Artık pizzanızı yenilemenin en sevdiğimiz yollarından bazılarını bir araya getirdik.
Pizza dilimlerini yemek zaten kolaydır ama onları ince şeritler halinde doğrayıp pizza kızartması haline getirmek mi istiyorsunuz?
Pizza dilimlerinizi esnek hale gelinceye kadar fırında ısıtarak başlayın. Daha sonra keskin bir bıçak yardımıyla uzun şeritler halinde dilimleyin. Peynirin yapışkan kalmasını sağlamak için dilimleri sandviç oluşturacak şekilde ters çevirmenizi öneririz. Oradan, kızartmalarınızı fırında bir tepside pişirebilir veya yağ eklenmeden çıtır bir kızartma deneyimi için hava fritözünüze atabilirsiniz.
Düşündüğünüzde pizza tuhaf bir sandviç ekmeği türüdür. Çıtır bir kabuğu ve yumuşak bir iç kısmı vardır, bu da en sevdiğiniz dilimler bittiğinde sandviçler için iyi bir seçenek oluşturur. Sandviçinizi hazırlamak için yapmak isteyeceğiniz ilk şey onu ısıtmaktır. Pizzayı yeniden ısıtmanın en iyi yolu fırın veya mikrodalga yerine ocakta ısıtmaktır. Dilimleri düşük ateşte bir tavaya yerleştirin ve parçalar yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak birkaç dakika pişirin. Pizzanızı mükemmel bir şekilde yeniden ısıtmanıza yardımcı olmak için bir çay kaşığı su da ekleyebilirsiniz. Dilimlenmiş jambon, çedar peyniri ve pastırma gibi pizzaya uygun malzemeleri seçmenizi öneririz, ancak aynı zamanda buzlu marul veya biberli roka ile çıtır öğeler de ekleyebilirsiniz.
Arta kalan pizza dilimlerinizi küçük küpler halinde dilimleyerek başlayın; önceden ısıtmaya gerek yoktur. Daha sonra az yağ koyduğunuz tavada parçalar çıtır çıtır olana kadar pişirebilirsiniz. Parçaların tavanın dibine yapışmasını ve peynirin her tarafa bulaşmasını önlemek için pizza parçalarını üst üste dilimlemenizi öneririz. Bu tarif aynı zamanda sadece sade peynirli pizza için de işe yarar çünkü diğer malzemeler sosun içinde kaybolma eğilimindedir.
Pizza krutonlarınız için en sevdiğimiz eşleştirmeler, kavrulmuş domates çorbasının üzerindedir. Ve biraz alışılmadık görünse de Sezar salatasındaki bu malzemeleri de seviyoruz çünkü sostaki domatesler diğer salata bileşenlerinin umami ve tuzluluğuyla tezat oluşturuyor.
Pizza gördüğünüzde muhtemelen aklınıza "çırpılmış yumurta" gelmiyor. Ancak arta kalan pizza çırpılmış yumurtaları için bu tüyoyu gördükten sonra, bunu yapabilirsiniz. Bu, kalan pizzayı kullanmanın lezzetli ve tuhaf bir yoludur ve yapımı nispeten basittir. Pizzanızı çırpılmış yumurta yapmak için iki potansiyel yol vardır. Pizzanızdaki tüm malzemeleri kazıyıp kabuğunu atabilirsiniz. Pizza dilimini lokma büyüklüğünde parçalara ayırıp yeterince piştikten sonra yumurtalarınıza eklemeyi tercih edebilirsiniz.
İkinci tam pizza yönteminin püf noktası, sos ve peynir bölümünde eksik olan büyük kabuk parçalarını kesmektir. Dengeli bir lokma istiyorsanız pizzanızı yumurtalarınıza eklemeden önce tavada da ısıtmalısınız. Sonuçta hiç kimse, içine hafif bayat kabuk parçaları karışmış bir parça yumuşak yumurta istemez.
Pizza ruloları yapmak, kalan pizza dilimlerinin eğlenceli bir çeşididir ve dosyalama konusunda yaratıcı olmanızı sağlar. Tarifinizi hazırlamak için bir dilim hafif ısıtılmış pizzayla başlayın. Ardından, diliminizin üzerine ekstra malzemeler ekleyin. Daha sonra pizzayı kabuk ucundan aşağıya doğru yavaşça yuvarlayın, böylece şekil bir fırıldak oluşturur. Dilimleri yerinde tutmak için ıslak kürdanla (yanmayı önleyecek şekilde) pişirin ve istenirse üzerine ekstra peynir ekleyin.
Mozzarella çubukları kendi başlarına da iyidir ama onları ekmek kırıntıları yerine başka bir şeye sarmayı hiç düşündünüz mü? Geleneksel bir mozzarella çubuğu yapmak yerine, kalan pizza kabuğunu peynirinizin dışına sarmak için kullanın. Sonuç olarak, içi doldurulmuş pizzaya benzeyen bir tat elde edeceksiniz ancak pastanın yalnızca en iyi kısmını öne çıkaracaksınız.
Arta kalan pizzanın tamamını bir günde yiyebileceğinizi düşünmek gerçekçi değil. Kabuğun nemini alıp daha hızlı bayatlamasına neden olacak şekilde buzdolabınıza koymak yerine, kalan pizzayı dondurucuda saklayabilirsiniz. Doğru şekilde saklanırsa pizzanız dondurucuda iki aya kadar dayanır.
Bütün yerine pizza dilimlerini tek tek saklamanızı öneririz. Her dilimi alın ve dondurucuya koymadan önce tamamen plastik bir tabakaya sarın. Ayrıca ekstra bir koruma katmanı sağlamak ve dondurucudaki yiyeceklerin tuhaf kokularının pastanın içine sızmasını önlemek için dilimleri plastik bir torbada saklamalısınız.
Şunlara da göz atın;