Michelin Rehberi'nde bu yıl İstanbul, İzmir ve Muğla restoranları seçkiye girmeyi başardı. Şef Emre Şen ve ekibinin mutfakta lezzetli reçetelere imza attığı Casa Lavanda, sürdürülebilirlik konusundaki başarısı ile 1 Michelin yıldızı ve doğa dostu Michelin yeşil yıldızına layık görüldü.
Biyodinamik tarım alanından elde edilen yerel ve mevsimsel ürünleri sofralarına konuk eden Casa Lavanda, Şile'nin çiftçilerinden ve toplayıcılarından aldıkları ürünleri benzersiz bir gastronomik deneyime dönüştürüyor. Kullanılan sebzelerin %80'ini tamamen organik bir şekilde, kendi kompost ve gübreleriyle yetiştirilen Casa Lavanda, Şef Emre Şen ve ekibinin ellerinden çıkan lezzetleri sunuyor. Edremit'in ödüllü zeytinyağları, Kalealtı'nın mısır unu, Şile'deki bir çiftlikten gelen ördek ve bıldırcınlar menüyü oluşturuyor. Geçtiğimiz yıl Gault&Millau'dan 3 şapka almayı başaran Casa Lavanda, bu yıl 1 Michelin yıldızı ve Michelin yeşil yıldızı ile onurlandırıldı.
Tel: 0216 736 56 40
Adres: Ulupelit, Lavanda Hotel, Seçilmiş Sok No:2, 34980 Şile/İstanbul
İnstagram: instagram.com/casalavanda
Casa Lavanda, İstanbul’a yaklaşık 40 km uzaklıkta sığınılabilecek bir huzur limanı. Aile işletmesi hem bir oteli hem de ev sahibesinin baştan aşağı otantik sanat eserleriyle donattığı bu restoranı içeriyor. Muhteşem bahçeye bakan terastaki masalar büyük talep görüyor. Şef Emre Şen’in kullandığı sebzelerin %80’inin yetiştirildiği bahçe de burada bulunuyor. Bu, malzemelerine duyduğu saygı hakkında çok şey anlatıyor. Ayrıca, çalışmayı sevdiği diğer ürünleri sağlayan yerel üreticilerle de samimi bir ilişkisi var. Bu şef, topraklarına çok bağlı ve bunların doğal nimetlerinden kendinden emin bir dokunuşla istifade ediyor.
Casa Lavanda Şefi Emre Şen ile Michelin Töreninde yaptığımız röportaj;
Şunlara da göz atın;