4 Temmuz, Amerikan'ın Bağımsızlık Günü olarak her yıl kutlanır. 1776 yılında yayınlanan Amerikan Bağımsızlık Bildirgesi'ni anmak için kutlanılan bu gün, federal bir tatil sayılır. Genelde törenlerle, festivallerle, barbekü partileri, fuar, piknik, konser ve beyzbol oyunları ile özdeşleşmiştir. Bu özel gün de Amerika'nın en sevilen yemekleri de sofralardaki yerini bulunur.
Amerikan mutfağı, pişirme stilleri ile diğer Batı ülkelerine benzer. Buğday, ABD'de kullanılan ana tahıl bitkisidir. Genellikle patates, hindi, geyik eti, tatlı patates, kabak, mısır ve akçaağaç şurubu öne çıkan malzemelerdir. Kahvaltılarda genelde portakal suyu ve süt tercih edilir. Amerika'da kahve, çaydan daha fazla tüketilir. Yüksek oranda tatlılaştırılmış alkolsüz içecekler son derece popülerdir. Amerika mutfağını yakından tanımak için birbirinden lezzetli tarifleri yazımızda derledik. İşte, Amerikan mutfağından 17 nefis tarif:
Köfte, karamelize soğan ve özel hamburger sosuyla hazırlanan bu yemek, fast food'a çok düşkün olan Amerikalıların sevdiği tariflerden biridir.
Makaroni makarnası ve cheddar peyniri ile hazırlanan mac and cheese, fırında pişirilen bir makarna türüdür. İçinde 5 farklı peynir kullanılır.
Grilled cheese, Amerika'da kahvaltı ve brunchlarda sunulan bir tost çeşididir. İsteğe göre salam ve jambon gibi farklı malzemelerle zenginleştirilir.
Chicago ile özdeşleşen bu pizza, pastırma, mozzarella peyniri ve yoğun domates sosuyla hazırlanır. Kenarları daha kalın bir şekilde açılır.
Sosis ve sos ile hazırlanan hot dog, Amerika'nın dünyaya yayılan en popüler yemeklerinden biridir. Özellikle molalarda ve öğle aralarında sık sık tercih edilir.
Tavuk kanadı, acı sos ve barbekü sos ile hazırlanan buffalo wings, maç saatlerinin vazgeçilmezidir. Atıştırmalık olarak sunulur. Amerika'nın birçok yerine rastlamak mümkündür.
Amerikalılar atıştırmalıkların içinde genellikle sosis tercih eder. Sosisin una bulanıp kızartılmasıyla hazırlanan corn dog, bir sokak lezzetidir. Tahta şişlere batırılarak servis edilir.
Yengeç ve baharatlarla hazırlanan bu kek, ortalama 40 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Tartar sos ve limon eşliğinde sunulur. Atıştırmalık olarak tercih edilir.
Sert etin ısıda yavaş yavaş pişirilmesine denir. Genelde biftek eti ile hazırlanır. Sevilen sebzeler ilave edilerek yemeğin daha lezzetli olması sağlanır.
Kahvaltı sofralarında tercih edilen bagel sandviç, isteğe göre krem peynir, yumurta, cheddar peyniri, pastırma gibi malzemelerden oluşur.
Çilek aromasının yoğun olduğu bu tatlı, pasta şeklinde sunulur. İsteğe göre buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir. Özel günlerin vazgeçilmezidir.
Fındık, ahududu ve beyaz çikolata ile hazırlanan blondie, çay ve kahvenin yanında sunulur. Hazırlanışı 10, pişirmesi 35 dakikadır.
Aslen Amerika kökenli bir kek olsa da, Japonların daha iyi yaptığı düşünülür. Ana malzemeleri limon kabuğu ve limon suyudur.
Amerika'nın en meşhur limonlu tartlarından biridir. Yulaflı bisküvi, krema ve lime ile hazırlanır. Misafir ağırlarken sunabileceğiniz nefis tariflerden biridir.
Amerika'da günün her saati tüketilebilen çikolatalı donut, şeker ve yağ bakımından çok zengindir. Üzeri sos, şekerleme ve pasta süsleri ile daha şık bir hale getirilir.
Muz, bisküvi ve süt ile hazırlanan muzlu puding, yoğun bir tada sahiptir. Buzdolabında dinlendirildikten sonra üzerine antep fıstığı eklenerek servis edilir.
Americano, espressonun Amerikan askerlerine sert gelmesiyle hazırlanmış bir kahve çeşididir. Espressoya su eklenerek hazırlanır. Günümüzde en çok tercih edilen kahvelerden biridir.
Şunlara da göz atın;