Kesme tahtaları, mutfakta genellikle gözden kaçan bir öğedir. Çoğu zaman, bıçaklar, tencereler, tavalar ve yemek takımları gibi daha gösterişli ürünlerin arkasında sonradan düşünülerek satın alınırlar- gerçekte, kesme tahtaları muhtemelen her gün kullanacağınız tek ekipmandır.
Doğru kesme tahtasını seçmek, fiyat, bakım ve malzeme gibi özelliklere bağlıdır, ancak iyi haber şu ki, gerçekten de seçim yapabileceğiniz yalnızca iki tanesi var: ahşap veya plastik. Elbette, cam, seramik veya mermerden yapılmış görünüşte şık kesme tahtalarına rastlamak zorundasınız, ancak bu seçenekler bıçaklarınız için oldukça zor olabilir ve kırılmaya eğilimlidir.
Sonunda hem ahşabın hem de plastiğin artıları ve eksileri var ve ikisinin de iyi yönlerini kullanabilirsiniz.
Plastik daha kaliteli olabilir ve bazen ahşaptan daha az çekici olabilir, ancak aynı zamanda temizlenmesi daha kolay ve daha ekonomiktir. Farklı işler için kullanmak üzere bir ahşap kesme tahtası ve bir plastik kesme tahtası satın almak iyi bir fikirdir. Yüksek kaliteli bir ahşap kesme tahtası kesinlikle uzun vadede yatırım yapmaya değer, ancak daha fazla bütçeniz varsa veya çok sık yemek pişirmiyorsanız, plastik bir kesme tahtası başlamak için harika bir seçenektir.
Şunlara da göz atın;