Genel olarak Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilen domates, yemeklerin ana malzemesi olarak kullanılır. Yanına en çok yakışan sebze ise acı biberdir. Özellikle sulu yemeklerin içinde kullanılan bu besinler, antioksidan görevi görürler. Domatesli biber turşusu; kansızlığı gidererek vücudun daha dinç olmasını sağlar. Kalp krizi, obezite ve stres gibi hastalıkların azalmasında önemli bir etkisi bulunur. Domatesli acı biber turşusu nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, domatesli acı biber turşusu tarifine başlayabiliriz.
1 Porsiyon Domatesli Acı Biber Turşusu Kaç Kaloridir?
Domates ve biber ile hazırlanan turşunun bir porsiyonu, yaklaşık 25 kaloridir. Acı biber turşusunu, öğle ve akşam öğünlerinde ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.
Yemeklerin yanında servis edilen turşu çeşitleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, patlıcan turşusu tarifine göz atabilirsiniz.
Domatesli acı biber turşusunu; tepsi kebabı ya da kuru fasulyenin yanında servis edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.