Sebzeli Pirinç Pilavı

Sebzeli Pirinç Pilavı
30 Ocak 2023

Türk mutfağında pilav tariflerinin çok özel bir yeri vardır. Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan pilav tariflerine, bir yenisini daha ekliyoruz. Havuç, bezelye ve kabak gibi sebzelerle zenginleştirilmiş pirinç pilavını, çok seveceğinizden eminiz. Hemen her yemeğe uyum sağlayan sebzeli pirinç pilavını defterinize eklemeyi unutmayın.

'Ben klasikten şaşmam.' diyenler için, videolu ve resimli anlatımıyla sade pirinç pilavı tarifini de buraya bırakıyoruz.

1 Porsiyon Sebzeli Pilav Kaç Kaloridir?

Sebzeli pilavın bir porsiyonu, yaklaşık 130 kaloridir. İçerisinde diyet lifi barındırdığı için, kilo kontrolünde olanların tüketebilecekleri besinler arasında yer alır.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Sebzeli Pirinç Pilavı için

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı baldo pirinç
  • 3.5 su bardağı et suyu
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küçük havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 kabak
  • 1 dolmalık yeşil biber
Sebzeli Pirinç Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Pirinci yıkayıp üzerini örtecek kadar suda 1 saat bekletin. Suyu süzüp pirinçleri birkaç kez yıkayın. 3 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritip pirinci ekleyin ve kavurun.
  2. Et suyunu ekleyin. Tuzla tatlandırın. Su kaynamaya başladığında ateşi kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Havuç, biber ve kabağı tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
  3. Havucu kaynar suda 15 dakika, biberi 8 dakika, kabağı 5 dakika haşlayıp suyunu süzün. Sebzeleri kalan tereyağıyla kavurun. Pilava ekleyip ezmeden harmanlayın. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Sebzeli pilavı, etli güveç ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce küp küp doğranan havuç ve bezelyeleri suda bekletin. Böylece pişirme süresi düşecektir.
  • Haşlama süresini düşürmek için, pirinçleri ılık tuzlu suda bekletin.
  • Et suyu yerine tavuk bulyon kullanabilirsiniz.
  • Pirinçleri tahta kaşık ile karıştırın ve tuzu kavurma esnasında atın.
  • Pilavın kendi buharıyla harmanlanması için kısık ateşte pişirin. Tencerenin kapağını hafif aralık kalacak şekilde bırakın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo