- Pirinçleri yıkayın.Bir kaba aktarın üzerini geçecek kadar ılık su ve bir çay kaşığı tuz ilave edin.Yarım saat bekletin.
- Akan suyun altında durulayıp tel süzgeçle süzün
- Havuç, soğan ve domatesi soyun.Soğanı kıyın.Havucu jülyen, domatesi küp şeklinde doğrayın.
- Kuşbaşı etleri bir tavada suyunu çekinceye kadar kavurun. Ayrı bir tencerede tereyağını ısıtıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
- Havuç ve domatesi ekleyip kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin. Kavrulmuş etleri ekleyin. Tuz ve baharatı ilave edip tatlandırın.
- Üzerine pirinci ve sıcak et suyunu ekleyin. Bir taşım kaynayınca ateşi kısın ve 10 dakika pişirin.
- Kapağı kapalı olarak 15 dakika kadar demlenmeye bırakın.Servis tabaklarına alın. Közlenmiş sivri biberle servis yapın. Afiyet olsun.
Koyun eti ile hazırlanan pratik buhara pilavı tarifine sofralarınızda yeni bir yer açın.
Teşekkür ederiz.