Yarmayı bir gece öncesinden şişmesi için suda bekletin. Geniş bir tencereye alıp üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin ve yarmalar iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Süzüp tuz ilave ederek çok fazla sert olmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamuru fasulye yapraklarının kenarına yerleştirerek uç kısımları açık kalacak şekilde sarın.
Tencereye dizip üzerine haşlanmış kurufasulyeleri serpiştirin. Üzerine porselen bir tabakla kapatın.
Bir su bardağı su ilave edip kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Ocaktan alıp suyunu süzün ve sarmalara soğuk su gezdirerek soğutun. Tekrar tencereye alın.
Un, şeker, soğuk su ile inceltilmiş yoğurt ve erik ekşisini sos tenceresin de karıştırın. Bir taşım kaynatıp sarma köftelerin üzerine gezdirerek dökün.
5 dakika daha bu sosla pişirin. Son olarak kavrulmuş soğanı ilave edin. Servis tabağına alın. İsteğe göre cacık ya da ayranla sıcak servis edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.