Altı Ezmeli Kebap

Altı Ezmeli Kebap
21 Ekim 2024

Gaziantep'e ait bu lezzeti denemeye ne dersiniz? Kilis ve Gaziantep'in mükemmel lezzetlerinden ezme kebebının yapılışı ve malzemeleri aşağıda. Yanında pide ile servis edebilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Altı Ezmeli Kebap için

Malzemeler

  • Yarım kg köftelik kıyma
  • 3-4 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Ezme için;

  • 5 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan 
  • 1 yemek kaşığı sumak 
  • Zeytinyağı 
  • Tuz
Altı Ezmeli Kebap

Nasıl Yapılır

  1. Domates ve biberleri yıkayıp ızgarada közleyin. Domateslerin kabuğunu soyup bıçakla kıyın.
  2. Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkarak ezme karışımına ilave edin. 
  3. Zeytinyağı ve tuz ekleyerek karıştırın. 
  4. Kıymaya tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip yoğurun. Biberleri blenderdan geçirin ve kıymanın içine ekleyin. 
  5. Küçük yuvarlak köfteler hazırlayıp şişe dizin. Fırını ızgara konumuna alıp şişleri çevirerek pişirin.
  6. Kıyılmış domatesi servis tabağına alın. Kebapları üzerine yerleştirin. Tereyağını tavada kızdırıp üzerine gezdirerek dökün. Sivribiber ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo