Salepli Pratik Tiramisu

Salepli Pratik Tiramisu
01 Mart 2023

İtalyan mutfağının özgün tatlılarından biri olan tiramisu, mascarpone peyniri ile hazırlanır. Genellikle taban için kedi dili veya bisküvi parçaları kullanılır. İsteğe göre çikolata ve meyve aromaları ile tatlandırılabilir. Mascarponeye ek olarak labne peyniri de kullanılan tiramisu, yaklaşık 45-50 dakika da hazırlanır. Malzemeleriniz hazırsa, salepli tiramisu nasıl yapılır birlikte görelim:

1 Porsiyon Salepli Pratik Tiramisu Kaç Kaloridir?

  • Salepli pratik tiramisunun bir porsiyonu, yaklaşık 225 kaloridir. İçerisinde karbonhidrat ve şeker bulunduğu için ölçülü tüketilmesi önerilir. 

Videolu anlatımıyla orijinal tiramisu tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Salepli Pratik Tiramisu için

Malzemeler

  • 4 su bardağı süt 
  • 2 adet yumurtanın sarısı 
  • 2 yemek kaşığı salep (Toz halinde)
  • 5 yemek kaşığı toz şeker 
  • 2 yemek kaşığı un (Tepeleme) 
  • 200 g labne peyniri 
  • 1 tatlı kaşığı tuzsuz tereyağı 
  • 12 adet kedidili bisküvisi 
  • 1 fincan ılık kahve (Bisküvileri ıslatmak için) 
  • 20 adet dondurulmuş vişne 
  • 200 g bitter çikolata (Vişne tanelerini kaplamak için) 
  • Taze nane yaprakları (Tercihen çok küçük yapraklı olandan) 
  • 4 tatlı kaşığı kakao (Üzerini süslemek için)
Salepli Pratik Tiramisu

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle çikolatayı benmari usulü eritin. 
  2. Buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında suyunu süzdüğünüz vişne tanelerini özenle çikolataya batırın. Yağlı kağıt üzerine alarak donmasını sağlayın. 
  3. Sütü, yumurta sarılarını, salebi, şekeri ve unu tencereye alıp çırpın. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam elde edene dek pişirin. Ocaktan alın. İyice çırpılmış labneyi ve tereyağını ekleyin. Tekrar karıştırın. 
  4. Kedidili bisküvilerini ılık kahvede ıslatıp kavanozlara dikine yerleştirin. 
  5. Tatlıyı kavanozların içine paylaştırın. Buzdolabında 1 saat kadar bekletin. 
  6. Tiramisuyu servis etmeden önce üzerlerine kakao serpin, çikolatalı vişne tanelerini yerleştirin. Taze nane yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Tiramisuyu hazırlamaya kremadan başlayın. İlk olarak yumurta ve şekeri ayrı bir kapta karıştırdıktan sonra, sütü ocağa alın ve kalan malzemelerle karıştırın.
  • Tiramisu yapımında en önemli noktalardan biri de labne peyniridir. Kremayı ocaktan almadan bir dakika önce labne peynirini ilave edebilirsiniz.
  • Peyniri ekledikten sonra karıştırıp ocağı kapatın. Ardından bir kez mikserden geçirin.
  • Kek ve kremayı hazırladıktan sonra farklı kaplarda soğumaya bırakın. Tiramisuyu hazırlamak için kekin ve kremanın tamamen soğumuş olması gerekir.
  • Vaktiniz varsa, hazırladığınız tiramisunun üzerini streç ile örterek 5 6 saat buzdolabında dinlendirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo