Glutensiz Krem Şokola

Glutensiz Krem Şokola
07 Nisan 2024

Dr. Tuba Kayan Tapan'dan afiyetle yiyebileceğiniz nefis bir tatlı tarifini sizlere sunuyoruz. Gluten içermeyen krem şokola, süt, mısır nişastası ve pirinç unu ile hazırlanır. Kakao ve çikolata ile tatlandırılan glutensiz krem şokolanın üzerini, sevdiğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, glutensiz krem şokola tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Orijinal krem şokola tarifine göz atmayı da  unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Glutensiz Krem Şokola için

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao (25g)
  • 80 gram bitter çikolata
Glutensiz Krem Şokola

Nasıl Yapılır

  1. Tencereye çikolata hariç tüm malzemeleri koyun, karıştırın ve kaynayıp koyulaşana kadar pişirin.
  2. Muhallebi kıvamına gelen tatlıya çikolata ekleyin ve karıştırarak erimesini sağlayın.
  3. Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde süslemesini yapıp servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo