İmsakiye
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14289 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1292 Tarif
Diyet
4404 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2347 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1416 Tarif
Pratik Yemek
5329 Tarif
Salata ve Meze
1306 Tarif
Sos
471 Tarif
Tatlı
8929 Tarif
Yöresel
1990 Tarif
Popüler Tarifler
Pırasa Çorbası
Pırasa Böreği
Anasayfa
Tarifler
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Padişah Sarması
Padişah Sarması
31 Mart 2022
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Kolay Meze Tarifleri: 30 Dakika Altı 18 Meze Tarifi
Türkiye'nin En Popüler Sokak Lezzetleri Açıklandı!
Kahve Çiçeği Nasıl Yetiştirilir, Bakımı Nasıl Yapılır?
Taze Sıkılmış Meyve Suyunu Saklamanın En İyi Yolu
Cevizli Tarçınlı Kek
Frambuazlı yoğurt tatlısı
Miso Çorbası
Hurma topları
Halep sarma
Kıymalı patlıcan yemeği
Lor Peyniri Saklama Yöntemleri
Meyve Sineklerinden Hızlıca Kurtulmanın 10 Etkili Yolu
Kolay Meze Tarifleri: 30 Dakika Altı 18 Meze Tarifi
Türkiye'nin En Popüler Sokak Lezzetleri Açıklandı!
Kahve Çiçeği Nasıl Yetiştirilir, Bakımı Nasıl Yapılır?
Taze Sıkılmış Meyve Suyunu Saklamanın En İyi Yolu
Cevizli Tarçınlı Kek
Frambuazlı yoğurt tatlısı
Miso Çorbası
Hurma topları
Padişah Sarması için
Malzemeler
Yarım paket baklavalık yufka
500 gr ince çekilmiş badem
150 ml eritilmiş tereyağı (soğumuş)
200 gr kuru incir
200 gr kuru kayısı
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Padişah Sarması
Nasıl Yapılır
Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Hafif koyulaşınca limon suyunu ilave edin. İki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
İncir ve kayısıyı çok ince olacak şekilde kıyın. Tezgaha 3 kat baklavalık yufka serin. Her yufka arasına eritilmiş tereyağı sürün.
3 kat yufkayı ortadan ikiye kesin. Doğradığınız incir, kayısı ve bademi üzerine serpin. Rulo şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye dizin.
Kalan malzemelere de aynı işlemi uygulayın. İki parmak kalınlığında dilimler kesin. Kalan tereyağını üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırından kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
Dinlendirdikten sonra üzerine file badem serpip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Tatlı Tarifleri
Osmanlı Mutfağı
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Bayram Tatlıları
Yöresel Tarifler
Çay Saati Tarifleri
Kuruyemişli Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Şerbetli Tatlılar
40 Dakika
Tahinli Şekerpare
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
45 Dakika
Milföyden Baklava
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
50 Dakika
Süt Şerbetli Revani
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
45 Dakika
Portakallı Şekerpare
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
30 Dakika
Kahveli Un Helvası
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
45 Dakika
Fıstıklı Şöbiyet
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.