Lömbedek Tatlısı

Lömbedek Tatlısı
12 Eylül 2022
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lömbedek Tatlısı için

Malzemeler

Hamuru için

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un

Şerbeti için

  • 4.5 su bardağı tozşeker
  • 4.5 su bardağı su

Üzeri için

  • Kaymak
  • İri çekilmiş Antep fıstığı
Lömbedek Tatlısı

Nasıl Yapılır

Fırını 180 derecede ısıtın. Büyük bir kasede tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Şerbeti için, şeker ve suyu iyice karıştırıp şekeri eritin. Fırından çıkan tatlıların üzerine hemen dökün. Fırını kapatıp tatlıları fırında 5 dakika bekletin. bırakın ve şerbetini çekmesini sağlayın. Kaymak ve Antep fıstığıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo