Hamur Tatlısı

Hamur Tatlısı
19 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Hamur Tatlısı için

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • İri çekilmiş ceviz içi

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
Hamur Tatlısı

Nasıl Yapılır

Ramazan davetlerinde misafirlerinize sunacağınız güzel bir tatlı. Su, şeker ve limon suyunu kaynatarak şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın. Yumurta, yoğurt, un ve kabartma tozunu bir kasede çırpın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Hazırladığınız harçtan birer yemek kaşığı kızgın yağa dökün. Yağın içinde hızlı hareketlerle kenarlarını spatula ile kare olacak şekilde düzeltin. Hamur altın rengi alıncaya kadar kızartıp şerbetin içine atın. 10 dakika bekletip servis tabağına alın. Üzerine iri çekilmiş ceviz içi serpiştirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo