Şerbetli tatlılar arasında önemli bir yere sahip olan gül tatlısı, hemen hemen her yörede yapılsa da Kayseri ile özdeşleştirilmiştir. Genellikle bayram ve düğünlerde ikram edilmesiyle bilinir. İsmini şeklinden alır. Bazı balkan ülkelerinde de tüketilen bu tatlı, vücudun ihtiyaç duyduğu enerji miktarını karşılar. Malzemeleriniz hazırsa; hem göze, hem de damağa hitap eden tam kıvamında gül tatlısı nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? gibi soruların cevabını öğrenmek için tarife başlayalım:
1 Porsiyon Gül Tatlısı Kaç Kaloridir?
Gül tatlısının bir porsiyonu 260, orta boyutlu bir adedi ise yaklaşık 120 kaloridir. Şeker ve karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, diyabet hastalarının küçük porsiyonlar tüketmesi önerilir.
Dilerseniz, nefis şam tatlısı ve şekerpare tarifini de deneyebilirsiniz.
Şerbeti için
Teşekkür ederiz.