Cevizli Hamur Tatlısı

Cevizli Hamur Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Cevizli Hamur Tatlısı için

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 100 gr tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gr iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 yumurtanın sarısı

Şerbet için

  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Cevizli Hamur Tatlısı

Nasıl Yapılır

Tatlınıza ceviz yerine Antep fıstığı ya da badem ekleyerek farklı bir tat katabilirsiniz. Toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını bir kasede elinizle ezin. Un, karbonat, tuz ve sütü ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. İri çekilmiş ceviz içini ilave edip tekrar yoğurun ve yarım saat dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Yağladığınız fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Üzerlerine ceviz içi yerleştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarınca sıcak şurubu üzerine döküp servis tabağına alın. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo