Bayat Ekmek Tatlısı

Bayat Ekmek Tatlısı
19 Ekim 2024

Dilerseniz, kızarmış ekmek ve şerbet ile hazırlanan etimek tatlısını da deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Bayat Ekmek Tatlısı için

Malzemeler

Malzemeler

  • 1 bayat ekmek içi
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı fındık içi
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı un

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • Antep fıstığı
Bayat Ekmek Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 180 derecede ısıtın. Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 10 dakika kaynatın. Ilınması için bekletin.
  2.  Bayat ekmek içlerini sütle ıslatın. Fazla sütü elinizle sıkarak süzün. Ekmek içini çatalla ezin. 
  3. Yumurtalar, ayçiçek yağı, Hindistan cevizi, fındık, limon kabuğu, un, kabartma tozu, vanilya ve pudra şekeri ekleyip karıştırın. 
  4. Karışımı yağlanmış tepsiye dökün. Sıcak fırında 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarır çıkarmaz tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin. Üzerine Antep fıstığı serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo