Bal Parmak Tatlısı

Bal Parmak Tatlısı
28 Nisan 2024

İsmini görünümünden alan bu tatlı, hem bayramda, hem de özel günlerde sunabileceğiniz lezzetlerden biridir. İrmik, yumurta ve tereyağı karışımından oluşan tatlı, parmak şekli verilerek pişirilir. Ardından şerbetle buluşturulur ve antep fıstığı eklenerek servis edilir. Malzemeler hazırsa, bal parmak tatlısı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Vezir parmağı tatlısına göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bal Parmak Tatlısı için

Malzemeler

  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • Antep fıstığı
Bal Parmak Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Şerbet için derin bir tencereye su ve şekeri ilave edin, kaynamaya başlayınca 3-4 damla limon suyu sıkıp içerisine yarım limonu koyun.
  2. 10 dakika daha kaynadıktan sonra şerbeti ocaktan alıp içerisindeki limonu çıkartıyoruz.
  3. Bir karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, yumurta, toz şeker, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
  4. Elemiş olduğunuz unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  5. Yoğurduğunuz hamura parmak şekli vererek irmiğe bulayın.
  6. Yağlamış olduğunuz fırın tepsisine dizin.
  7. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
  8. Ilıyan şerbetinizi fırından çıkan tatlının üzerine gezdirin.
  9. 1 saat kadar dinlendirdiğiniz bal parmak tatlısı servise hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Bal parmak tatlısını tek başına sunmak istemiyorsanız, çarşaf böreği ve çay eşliğinde servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Bal parmak tatlısının üstü yanmaması için fırında kontrollü bir şekilde pişirilmelidir.
  • Şerbetini iyi çekmesi tatlı sıcak, şerbet ise ılık olmalıdır.
  • Tereyağının eşit bir şekilde karışması için oda sıcaklığında bekletmeyi unutmayın.
  • Bal parmak tatlısını servis etmeden önce 1 saat dinlendirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo