Ayva Çalkaması

Ayva Çalkaması
22 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ayva Çalkaması için

Malzemeler

  • 2 ayva
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 3

4 tane karanfil Çalkama için

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
Ayva Çalkaması

Nasıl Yapılır

  1. Ayvaları yıkayıp kabuklarını soymadan boylamasına ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın.
  2. İnce dilimler halinde kesip ısıya dayanıklı cam bir kaba, kabuksuz tarafları yukarıda kalacak şekilde yerleştirin.
  3. Her bir ayva kümesinin üzerine birer yemek kaşığı şeker ilave edin. Tarçın serpiştirip karanfilleri ekleyin.
  4. 180 derece fırında üzerini alüminyum folyo ile kapatarak ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  5. Süt, yumurta, şeker ve pirinç ununu çırpın. Pişen ayvaların üzerine döküp tekrar fırına verin. 10 dakika pişirip ılınmaya bırakın. Tarçın ve karanfil serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo